Spanje / Córdoba / Activiteiten

Activiteiten in Córdoba

Tips voor activiteiten, evenementen & tours in Córdoba

activiteiten in Cordoba

Spaansesteden.nl: alle informatie over activiteiten, feestdagen en bezienswaardigheden in Córdoba voor een citytrip. Activiteiten en rondleidingen in Córdoba.

Tips voor activiteiten in Córdoba

Hammam Al Andalus

Ontspannen in een authentiek Turks badhuis dat is gebouwd volgende de traditionele Al-Andalus architectuur? De Hammam Al Andalus beschikt o.a. over vier zwembaden, een stoomkamer en ligt in het centrum van Córdoba. Dagelijks geopend en te bezoeken vanaf 24 euro. Om te ontspannen in dit badhuis kunt u hier uw tickets bestellen.

Fietsen door Cordoba

Een leuke manier om Cordoba te ontdekken is per fiets. Ga onder begeleiding van een gids twee uur lang fietsen langs de bezienswaardigheden van Cordoba. Meer info over deze fietstochten vindt u op deze website.

Monumenten tour

Wilt u onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan het Alcazar de los Reyes, Synagoge, de joodse wijk Judéria en de moskee- kathedraal Mezquita. In vier uur tijd krijgt u een rondleiding langs de hoogtepunten uit de Joodse wijk van Cordoba en krijgt u tijdens uw dag Córdoba gegerandeerd de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. U kunt uw rondleiding eenvoudig hier bestellen.

Speciale wandeltours

Onder begeleiding van een gids een themawandeling langs de bezienswaardigheden van Cordoba? Hieronder ziet u een aantal opties:

Top attracties in Andalusië

De meeste toeristen zullen Cordoba bezoeken voor slechts één of twee dagen. U kunt de stad perfect combineren in een rondreis door Andalusië. Lees meer over de bezienswaardigheden in Andalusië:

Speciale evenementen en festivals Córdoba

3 Mei Día de la Cruz: Enorme kruisen worden versierd met bloemen en geplaatst op patios en pleinen
Mei Feria de Córdoba: oorspronkelijk een landbouwbeurs, maar is later uitgegroeid tot een groot traditioneel feest. De week gaat van start met een groot vuurwerk. Tal van activiteiten zoals Andalusische ruiters, flamencowedstrijden, optredens, theatervoorstellingen en stierengevechten. Officiële website.
Mei Los Patios Cordobeses: Normaal zijn de vele bloemrijke patio's van Córdoba niet publiekelijk toegankelijk behalve in deze periode. Officiële website.
Juni - september Noches de Embrujo: speciale evenementen gedurende de zomerperiode zoals, dans, theater, flamenco en tentoonstellingen. Officiële website.
Juli Gitaarfestival: twee weken lang alle vormen van gitaarmuziek tijdens deze wedstrijden. De meeste concerten zijn in het Gran Teatro. Officiële website.
November 2019 Concurso nacional de Arte Flamenco: Een keer per drie jaar is dit de belangrijkste competitie voor flamencomuzikanten in Spanje. Officiële website
cordoba activiteiten stedentrip