Spanje / Córdoba / Activiteiten & Tours

Activiteiten & Tours in Córdoba

Tips voor activiteiten, evenementen & tours in Córdoba

activiteiten Cordoba

Spaansesteden.nl: alle informatie over activiteiten, feestdagen en bezienswaardigheden in Córdoba voor een citytrip. Activiteiten en rondleidingen in Córdoba.

Tips voor activiteiten in Córdoba

Hammam Al Andalus

Ontspannen in een authentiek Turks badhuis dat is gebouwd volgende de traditionele Al-Andalus architectuur? De Hammam Al Andalus beschikt o.a. over vier zwembaden, een stoomkamer en ligt in het centrum van Córdoba. Dagelijks geopend. Meer info en reserveringen voor dit mooie arabische badhuis.

Fietsen door Cordoba

Een leuke manier om Cordoba te ontdekken is per fiets. Ga onder begeleiding van een gids twee uur lang fietsen langs de bezienswaardigheden van Cordoba. Meer info over deze fietstochten vindt u op deze website, of nog leuker deze fietstour waar u met een Nederlandse gids op pad gaat.

Monumenten tour Córdoba

Wilt u onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan het Alcazar de los Reyes, Synagoge, de joodse wijk Judéria en de moskee- kathedraal Mezquita. In vier uur tijd krijgt u een rondleiding langs de hoogtepunten uit de Joodse wijk van Cordoba en krijgt u tijdens uw dag Córdoba gegerandeerd de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. U kunt uw rondleiding eenvoudig hier bestellen.

Wandeltours met gids

Onder begeleiding van een gids een themawandeling langs de bezienswaardigheden van Cordoba? Hieronder ziet u een aantal opties:

  • Wandeltour met Nederlandstalige gids: voor slechts 15 euro krijgt u een wandeltour door het historische centrum van Cordoba waarbij u op plekjes komt waar je normaal niet zo snel zou komen. Dit onder de begeleiding van een Nederlandstalige gids. Meer info en reserveringen.
  • Nachttour: voor slechts 15 euro krijgt u 's avonds om 22:00 uur een rondleiding door de prachtige oude stad. U kunt uw tickets voor de nachttour hier bestellen.
  • Meer suggesties voor excursies en tours vindt u op deze website (o.a. bezoek van een bodega, een olijfolieproeverij of een kookworkshop.

Populaire activiteiten en tours in Cordoba

Een overzicht van enkele leukste tours en activiteiten in Córdoba:

Semana Santa in Cordoba Semana Santa in Cordoba
Feria de CórdobaFeria de Córdoba

Evenementen en feestdagen Córdoba

Maart / April Semana Santa: Heilige week voor Pasen met processies, waarbij de lijdensweg van Jezus aan het kruis herdacht wordt. In heel Spanje wordt dit gevierd met processies, heilige beelden en traditionele gewaden met puntmutsen.
3 Mei Día de la Cruz: Enorme kruisen worden versierd met bloemen en geplaatst op patios en pleinen
Mei Feria de Córdoba: oorspronkelijk een landbouwbeurs, maar is later uitgegroeid tot een groot traditioneel feest. De week gaat van start met een groot vuurwerk. Tal van activiteiten zoals Andalusische ruiters, flamencowedstrijden, optredens, theatervoorstellingen en stierengevechten. Officiële website.
Mei Los Patios Cordobeses: Normaal zijn de vele bloemrijke patio's van Córdoba niet publiekelijk toegankelijk behalve in deze periode. Officiële website.
Juni - september Noches de Embrujo: speciale evenementen gedurende de zomerperiode zoals, dans, theater, flamenco en tentoonstellingen. Officiële website.
Juli Gitaarfestival: twee weken lang alle vormen van gitaarmuziek tijdens deze wedstrijden. De meeste concerten zijn in het Gran Teatro. Officiële website.
November 2019 Concurso nacional de Arte Flamenco: Een keer per drie jaar is dit de belangrijkste competitie voor flamencomuzikanten in Spanje.
cordoba activiteiten
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."