Spanje / Cordoba

Córdoba Spanje

Tips & Bezienswaardigheden stedentrip Cordoba

Cordoba Spanje

Alle tips over Córdoba bezoeken. Al uw info voor een bezoek of stedentrip Córdoba Spanje (Andalusië); tickets, highlights, bezienswaardigheden, vervoer, hotels, top 10, tips, Mezquita, activiteiten Cordoba.

Cordoba bezoeken, een stedentrip in Andalusië

Córdoba is een Spaanse stad in Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje. Deze cultureel rijke stad ligt aan de oevers van de rivier Guadalquivir en aan de voet van het Sierra Morena gebergte in een omgeving van miljoenen olijvenbomen. Deze Spaanse stad heeft ongeveer 330.000 inwoners. Daarmee is Córdoba de derde stad van Andalusië is (na Sevilla en Málaga). In Córdoba worden de warmste temperaturen van heel Europa gemeten en temperaturen boven de 40 graden zijn in de zomer meer regel dan uitzondering.

Moorse geschiedenis van Córdoba

Córdoba heeft een rijke historie en vroeger was Córdoba ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was de het centrum van de middeleeuwse Spaanse moslimwereld (Het kalifaat Córdoba). Uit die islamitische glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. De Mezquita is een enorme moskee met als middelpunt een kathedraal. Zelfs uit de Romeinse tijd stamt nog de brug Puente Romano. Sinds 1984 staat het gehele historisch centrum van Córdoba dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Cordoba bezoeken stedentrip

In culinaire kringen staat Córdoba bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, oftewel de bekende stoofpot van stierenstaart en verschillende andere ingrediënten. Verder staat de stad bekend om zijn vele patio's, die zelfs elk jaar publiekelijk worden opengesteld tijdens het patiofestival. Daarnaast leeft de flamenco, de traditionele dans van Andalusië, hier volop; dagelijks zijn flamencoshows, muziek in de bars etc.

Córdoba heeft alles voor een stedentrip; een bruisend nachtleven, gezellige eetgelegenheden, cultuur, schitterende bezienswaardigheden, veel evenementen en een prima winkelgebied. Ontdek alles voor uw stedentrip Córdoba op Spaansesteden.nl!

Bezienswaardigheden Cordoba Spanje

Klik voor de top 10 bezienswaardigheden Cordoba

Cordoba in 10 foto's

Mezquita Cordoba kathedraal en moskeeHet Mezquita complex en de Romeinse brug (iStock.com/mmeee)
Mezquita Cordoba kathedraal en moskeeDe kenmerkende bogen de Mezquita (iStock.com/kasto80)
Joodse wijk cordobaBloemrijke steegjes van de Juderia wijk (iStock.com/bennymarty)
paleistuinen cordobaDe paleistuinen van Alcazar de los Reyes(iStock.com/ribeiroantonio)
Torre de la CalahorraTorre de la Calahorra bij de Puente Romano (iStock.com/Malekas85)
Alcazar de los Reyes paleisDe vesting van het Alcazar de los Reyes paleis (iStock.com/Borisb17)
Templo Romano (Romeinse tempel) CórdobaDe Romeinse tempel van Córdoba (iStock.com/Pel_1971)
Palacio de Viana CodobaPatio van het paleis van Viana (iStock.com/KavalenkavaVolha)
Plaza de la Corredera CordobaHet plein 'Plaza de la Corredera' in Cordoba (iStock.com/sedmak)
Puerta del Puente Cordoba poortPuerta del Puente bij de Romeinse brug (iStock.com/bennymarty)
Plaza de CapuchinosPlaza de Capuchinos met Cristo de los Faroles (iStock.com/Malekas85)

Het weer & klimaat in Cordoba Spanje

Córdoba is een van de warmste Spaanse steden. Dit komt vooral door de invloed door de botsing van de meerdere klimaten die hier samenkomen; Córdoba heeft een mediterraan klimaat met invloeden van de Atlantische kust.

De zomers in Córdoba zijn zo heet dat met gemak de 40 graden grens gepasseerd wordt en hier worden dan ook de hoogste maximumtemperaturen van Europa gemeten. Rond het middaguur zullen de straten van Córdoba veelal verlaten zijn. De winters zijn mild maar kunnen erg nat zijn; langdurige neerslag komt geregeld voor vanwege invloeden van de Atlantische kust.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 14 16 19 21 26 31 36 35 31 24 18 14
gem. minimum (°C) 4 5 6 8 11 15 18 18 16 11 7 4
dagen met neerslag 15 14 13 12 9 6 3 3 6 10 12 14
zonuren per dag 5 6 6 7 9 11 12 11 8 7 6 5

 

Video sfeerimpressie stedentrip Córdoba


Waar ligt Cordoba in Spanje?

cordoba stedentrip