Spanje / Córdoba / Romeinse brug

Puente Romano Córdoba

De Romeinse brug over de Guadalquivir

Puente Romano

Puente Romano (Romeinse brug) Córdoba: Alles over de Romeinse brug over de Guadalquivir van Córdoba, Spanje.

Puente Romano Cordoba, de Romeinse brug bezoeken

De Puente Romano is de Romeinse brug over de Guadalquivir van Córdoba. De 331 meter lange brug met 16 bogen is ruim 20 eeuwen oud en werd gebouwd door de Romeinen, maar is in de loop van de eeuwen geregeld herbouwd en de huidige structuur stamt vooral uit de middeleeuwen waarbij in 918 de Moren de brug flink hebben uitgebreid. De kasseien uit de 19e eeuw geven de brug Puente Romano echter weer een Romeinse indruk.

Puente Romano & San Rafael

Midden op de brug Puente Romano staat een standbeeld uit 1651 van de beschermengel van de stad Córdoba, namelijk San Rafael. Aan beide zijdes van de Romeinse brug staan belangrijke bezienswaardigheden: aan de zijde van de moskee-kathedraal Mezquita en Joodse wijk vindt u de triomfboog Puerta del Puente en aan de andere zijde de toren van Torre de la Calahorra (een oude Arabische vesting).

Wilt u meer te weten komen over het Romeinse Cordoba? Bezoek dan een van de tentoonstellingen in het Archeologisch museum van Cordoba.

Puente romano cordoba romeinse brugDe Puente Romano met uitzicht op de Joodse wijk met de Mezquita
Puerta del Puente Cordoba poortDe Torre de la Callehorra aan de andere zijde

Video: Impressie van Puente Romano


Locatie Puente Romano - Romeinse brug Córdoba

Vlakbij de Romeinse brug liggen ook:

cordoba brug
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."