Spanje / Córdoba / Corredera plein

Plaza de la Corredera Córdoba

Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera in Córdoba: Alles over dit bekende plein in de stad Córdoba op Spaansesteden.nl. Bezoek de Plaza de la Corredera tijdens uw stedentrip Córdoba Spanje.

Plaza de la Corredera in Córdoba bezoeken

Praktische informatie bezoeken Plaza de la Corredera in Córdoba

Adres: Plaza de la Corredera
Openingstijden: Het plein is 24/7 gratis te bezoeken

De Plaza de la Corredera is het meest bekende plein van de stad Cordoba en wordt ook wel het Romeinse centrum van de stad genoemd. Het heeft de typische rechthoekige vorm die kenmerkend is voor de meeste 'Plaza Mayor's in de rest van Spanje, echter dit plein is de enige in zijn soort in Andalusië. In de wijk rondom dit 18e eeuwse plein Plaza de la Corredera treft u verschillende bouwstijlen aan zoals de Romeinse en Castilliaanse bouwstijl. Het gezellige plein is een ideale plek voor een drankje op de terrassen of om tapas te gaan eten bij een van de restaurants die geplaatst zijn in de galerijen. 's Ochtends is er de Mercado de la Corredera, een voedselmarkt voor de verkoop van alle soorten verse producten.

Tijdens de reconstructie van dit plein zijn verschillende restanten gevonden uit de Romeinse periode, zoals de hoofdingang van een amfitheater en paardenrennen. In de 19e eeuw zijn op dit plein zelfs stierengevechten gehouden, verbrandingen tijdens de Inquisitie en diverse festiviteiten.

Plaza de la Corredera CordobaHet gezellige plein 'Plaza de la Corredera' in Cordoba (iStock.com/sedmak)

Lokatie Plaza de la Corredera Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

Juderia barrio, Joodse wijk in Cordoba
Mezquita Cordoba tickets
Synagoge in Cordoba
Alcazar de los reyes christianos

Juderia wijk

Mezquita
Synagoge
Alcazar de los Reyes
cordoba plein