Spanje / Córdoba / Templo Romano

Templo Romano Cordoba

De Romeinse tempel in Córdoba

Templo Romano Cordoba

Templo Romano (Romeinse tempel) Córdoba: Alles over de Romeinse tempel in het centrum van Cordoba op Spaansesteden.nl. Bezoek de Templo Romano tijdens uw stedentrip Córdoba.

Templo Romano Córdoba, de Romeinse tempel bezoeken

Praktische informatie bezoeken Romeinse tempel Córdoba

Adres: C/ Claudio Marcelo
Openingstijden: De Romeinse tempels zijn vanaf de straat te bezichtigen.

Templo Romano Córdoba - Romeinse tempel

De Templo Romano de Córdoba is de Romeinse tempel in het centrum van de stad, gelegen naast het stadhuis. Van de Romeinse tempel zijn nog slechts enkele zuilen overgebleven, maar geven toch een beeld van de oorspronkelijke tempel uit de 1e eeuw na Christus (Flavische periode). De marmeren tempel werd destijd gebouwd in opdracht van Keizer Claudius. Cordoba was destijds de hoofdstad van de Romeinse regio Hispania Baetica (dit komt neer op de huidige Spaanse regio’s Andalusië en Extremadura), waardoor de stad in de Romeinse periode een enorme bloeitijd kende.

Het tempelgebouw werd oorspronkelijk opgebouwd op een podium en had zes vrijgestelde Korinthische zuilen bij de entree en was 16 bij 32 meter groot. In 1950 werden bij opgravingen bij het stadhuis de ruïnes ontdekt en werd een deel van de tempel gereconstrueerd.

Meer Romeins Cordoba?

Wilt u meer achtergrondinformatie over de geschiedenis van de Romeinse tempel en het Romeinse Cordoba dan kunt u het beste het archeologische museum bezoeken. U kunt de tempels vanaf de straat bekijken, maar ter plekke zult u weinig informatie vinden en in de praktijk zult u deze bezienswaardigheid maar kort bezoeken.

Templo Romano (Romeinse tempel) CórdobaDe Templo Romano in Córdoba (iStock.com/Pel_1971)

Lokatie Templo Romano Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

Juderia barrio, Joodse wijk in Cordoba
Mezquita Cordoba tickets
Synagoge in Cordoba
Alcazar de los reyes christianos

Juderia wijk

Mezquita
Synagoge
Alcazar de los Reyes
cordoba stedentrip