Spanje / Córdoba / Botanische tuin

Botanische tuinen Córdoba

Real Jardínes Botánico de Cordoba

Botanische tuinen Cordoba

Real Jardínes Botánico de Córdoba bezoeken: Alles over de botanische tuinen en het etnobotanische museum in Cordoba Spanje.

Botanische tuinen Córdoba bezoeken

Info Real Jardínes Botánico de Cordoba

Adres Avenida de Linneo, Córdoba
Tickets
  • Volwassenen 3 €
  • Kinderen, studenten en 65+ 1,50 €
  • Zondagen 1 €
Openingstijden
  • Van dinsdag tot zondag van 9.00 tot 14.00 uur
  • Maandag gesloten
Website jardinbotanicodecordoba.com

De Real Jardínes Botánico de Cordoba zijn de botanische tuinen van de stad Cordoba. In 1980 werden de botanische tuinen opgericht op initiatief van een groep professoren van de Universiteit van Cordoba. De 5,5 hectare grote tuinen liggen vlakbij het Alcazar paleis aan de rivier Guadalquivir. In 2012 kregen de tuinen de koninklijke titel ‘Real’ van koning Juan Carlos I.

Botanische tuinen Córdoba
Botanische tuinen Córdoba

In de botanische tuinen treft u een mooie rozentuin, een arboretum van bomen en struiken, kassen met Amerikaanse flora en een ‘conservatorium’ ter behoud van bedreigde Andalusische planten. Het herbarium bevat meer dan 80.000 planten. Naast de schitterende botanische tuinen waar u heerlijk kunt rond wandelen tussen prachtige bloemen, groene bomen en fonteinen bevat het terrein van Real Jardínes Botánico de Cordoba ook een tweetal musea:

Etnobotanisch museum: In dit museum wordt het verband gelegd tussen traditionele culturen, inheemse Indianenvolken en hun relatie met de plantenwereld.

Paleobotanisch museum: Dit museum is gelegen bij de oude watermolen ‘Moline de la Alegría’ aan de rivier. Dit museum neemt u aan de hand van plantenfossielen door verschillende geologische periodes van de evolutie van het Devoon tot het Kwartier. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 150.000 stuks plantenfossielen.

Botanische tuinen CórdobaOlijfpers in de botanische tuin
Real Jardínes Botánico de CordobaJardin Botanico de Córdoba

Locatie Botanische tuinen Córdoba

Vlakbij de botanical gardens liggen ook:

cordoba tuinen
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."