Spanje / Córdoba / Botanische tuin

Botanische tuinen Córdoba

Real Jardínes Botánico de Cordoba

Botanische tuinen Cordoba

Real Jardínes Botánico de Cordoba: Alles over de botanische tuinen in de stad Cordoba op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van deze tuinen en het etnobotanische en paleobotanisch museum.

Botanische tuinen Córdoba bezoeken

Praktische informatie bezoeken Real Jardínes Botánico de Cordoba

Adres: Avenida de Linneo, Córdoba
Tickets:
 • Volwassenen 3 €
 • Kinderen, studenten en 65+ 1,50 €
 • Zondagen 1 €
Openingstijden:
 • Real Jardín Botánico
  • Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:30 uur
  • Zondag en feestdagen 10:00 - 15:00 uur
 • Museum
  • Dinsdag t/m zondag 10:00 - 14:00 uur
  • Zaterdag 10:00 - 14:00 uur en 16:00 - 17:30 uur
Website: jardinbotanicodecordoba.com

De Real Jardínes Botánico de Cordoba zijn de botanische tuinen van de stad Cordoba. In 1980 werden de botanische tuinen opgericht op initiatief van een groep professoren van de Universiteit van Cordoba. De 5,5 hectare grote tuinen liggen vlakbij het Alcazar paleis aan de rivier Guadalquivir. In 2012 kregen de tuinen de koninklijke titel ‘Real’ van koning Juan Carlos I.

In de botanische tuinen treft u een mooie rozentuin, een arboretum van bomen en struiken, kassen met Amerikaanse flora en een ‘conservatorium’ ter behoud van bedreigde Andalusische planten. Het herbarium bevat meer dan 80.000 planten. Naast de schitterende botanische tuinen waar u heerlijk kunt rond wandelen tussen prachtige bloemen, groene bomen en fonteinen bevat het terrein van Real Jardínes Botánico de Cordoba ook een tweetal musea:

Etnobotanisch museum: In dit museum wordt het verband gelegd tussen traditionele culturen, inheemse Indianenvolken en hun relatie met de plantenwereld.

Paleobotanisch museum: Dit museum is gelegen bij de oude watermolen ‘Moline de la Alegría’ aan de rivier. Dit museum neemt u aan de hand van plantenfossielen door verschillende geologische periodes van de evolutie van het Devoon tot het Kwartier. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 150.000 stuks plantenfossielen.


Lokatie Botanische tuinen Córdoba

Vlakbij de botanical gardens liggen ook:

Juderia barrio, Joodse wijk in Cordoba
Mezquita Cordoba tickets
Synagoge in Cordoba
Alcazar de los reyes christianos

Juderia wijk

Mezquita
Synagoge
Alcazar de los Reyes
cordoba tuinen