Spanje / Córdoba / Plaza del Potro

Plaza del Potro Córdoba

Plaza del Potro Cordoba

Alle info over de Plaza del Potro, een pittoresk plein met de 'veulen' in Córdoba met de oude herberg Posada del Potro.

Plaza del Potro Córdoba bezoeken

Info Plaza del Potro Córdoba

Adres Plaza del Potro Córdoba

Het Plaza del Potro is een klein pittoresk plein in het centrum van Córdoba met smalle zijstraatjes en houten bloembakken. In de middeleeuwen was dit rechthoekige plein het handelscentrum van de stad en in de Gouden eeuw de ontmoetingsplaats voor schurken uit de stad. "Potro" betekent veulen in het Spaans, wat slaat op de veulen die in de fontein van dit plein staat. Deze veulen heeft in zijn poten het wapenschild van de stad Córdoba geklemd. Deze fontein in Renaissance-stijlstamt uit 1577.

Bezienswaardigheden 'Plaza del Potro'

Op het Plaza del Potro vindt u verder het beroemde Posada del Potro, de herberg die door Cervantes aangehaald werd in zijn boek Don Quichot. Verder liggen bij dit plein het Museo de Bellas Artes (Museum van de schone kunsten) en het Museum Julio Romero de Torres. Sinds 1924 staat op het het andere uiteinde van het plein een monument gewijd aan de "Triomf van de aartsengel Rafaël", de Triunfo de San Rafael.

Plaza del potroHet plein Plaza de Potro in Cordoba
Plaza del potroPosada del Potro

Posada del Potro

Na een restauratie van deze herberg "La Posada del Potro" is deze tegenwoordig te bezichtigen. Zo ziet u de binnenplaats en stallen, de hoge galerij met zijn leuningen, beugels en houten dak en kleine kamers. Vrijwel alles van La Posada del Potro is meer dan zeshonderd jaar intact gebleven. Verder vindt u hier tegenwoordig een tentoonstelling over de flamenco zanger Fosforito in La Sala Fosforito.

Info bezoeken Posada del Potro

Adres Plaza del Potro Córdoba
Openingstijden
  • Dinsdag t/m vrijdag: 8:30 - 20:15 uur
  • Zaterdag: 8:30 - 16:30 uur
  • Zondag: 8:30 - 14:30 uur
  • Maandags gesloten
Entree
  • Gratis te bezoeken
Bijzonderheden Geregeld worden Flamencoshow gegeven bij Posada del Potro. Meer informatie over flamencoshows vindt u hier.

Locatie Plaza del Potro Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

cordoba plaza del potro
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."