Spanje / Córdoba / Plaza de Capuchinos

Plaza de Capuchinos Córdoba

Het Kapucijnersplein in Córdoba met Cristo de los Faroles

Plaza de Capuchinos Cordoba

Plaza de Capuchinos in Córdoba: Alles over het bezoeken van het Kapucijnersplein met Cristo de los Faroles tijdens uw stedentrip Córdoba.

Plaza de Capuchinos in Córdoba bezoeken:

Het 'Plaza de Capuchinos', oftewel het Kapucijnenplein, is een van de bekendste pleinen van Cordoba. Het is een klein en sober plein en iets verder van het centrum afgelegen. Op het met graniet betegelde plein staat het meer dan 200 jaar oude kruis 'Cristo de los Faroles', een Christusbeeld met straatlantaarns. Bij het Christus-kruis worden vaak bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. Rondom het plein vindt u kalkwitte huisjes, bloemrijke straatjes en twee kerkjes (o.a. San Jacinto kerk).

Cristo de los Faroles

Zeker rondom het 'Los Cruces de Mayo' (Meikruisen-festival rond 3 mei) is dit Christus-kruis volop versierd met bloemen. Met dit festival viert de stad het nieuwe leven en de komst van het warme weer. Lokaal staat het plein ook wel bekend onder de namen Plaza de Almunia en Plaza del Corbacho. Tijdens uw stedentrip in Cordoba is dit een mooie en minder toeristische bezienswaardigheid.

Plaza de CapuchinosPlaza de Capuchinos met het Cristo de los Faroles

Locatie Plaza de Capuchinos in Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

cordoba plaza de capuchinos
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."