Spanje / Valencia / Albufera

Parque Natural de la Albufera

Nationaal Park Albufera nabij Valencia Spanje

Parque Natural de la Albufera Valencia

Parque Natural de la Albufera Valencia bezoeken: Alles over het nationale park Albufera, zo'n 18 kilometer ten zuiden van de Spaanse stad Valencia gelegen. Bezoek parque Albufera.

Parque Natural de la Albufera in Valencia bezoeken

Bereikbaarheid Albufera park bezoeken

Bus:
  • De bus touristic heeft een extra route V, de Albufera-route. Deze 2 uur durende route is inclusief een boottocht. De extra prijs voor een volwassene (inclusief boot) is € 17,00 en kinderen van 7 tot 16 jaar betalen € 11,00. Dus bus rijdt zeven maal per dag in het hoogseizoen en driemaal per dag in het laagseizoen. Meer informatie vindt u hier.
  • De andere optie is lijn 25 van de stadsbus EMT. Deze buslijn rijdt vanuit het centrum van Valencia in minder dan een uur naar El Palmar en El Perellonet (€ 1,50 per rit). U kunt in- en uitstappen bij de haltes Embarcadero of El Palmar en genieten van een boottocht over het meer.
Fiets: Albufera is ideaal per fiets te bereiken. Huur bij een fietsverhuurder in Valencia voor maximaal 15 euro per dag een fiets en u zult een geweldige dagtocht kunnen maken.
Auto: Albufera en de dorpjes zijn prima zelf te bereiken met de auto

Het Parque Natural de l'Albufera de Valencia is een nationaal park dat ongeveer 18 kilometer zuidelijk van Valencia ligt. De lagune van nationaal park Albufera heeft een oppervlakte van 5880 hectare en bevat een groot zoetwatermeer, welke door een lange duinenrij gescheiden is van de Middellandse zee.

Bezienswaardigheden in het Albufera park

In het natuurgebied Albufera vindt u veel inheemse flora, 250 soorten (trek)vogels, vissershuisjes en veel rijstvelden. Uiteraard allemaal rond het grote meer, welke ook ideaal is voor een boottocht. Combineer dit door in een van de dorpjes typisch Valenciaanse paella te eten; met als hoofdingredienten rijst en paling, die uiteraard uit dit gebied afkomstig zullen zijn. U kunt bijvoorbeeld terecht in een van de restaurantjes van de twee dorpjes El Saler of El Palmar. Wanneer u voor langere tijd in Valencia verblijft is het nationaal park van Albufera een dagtocht die meer dan de moeite waard zal zijn.

Albufera park ValenciaNatuurpark van Albufera lagune (iStock.com/Isabel Rodenas Marin)

Lokatie Parque Natural de la Albufera bij Valencia

Natuurliefhebber? Bezoek dan ook:

Bioparc Valencia dierentuin
Oceanografic Valencia Aquarium

Bioparc

Oceanografic Aquarium
albufera park