Spanje / Valencia / Plaza Redonda

Plaça Redona Valencia

Plaza Redonda in het centrum van Valencia Spanje

Placa Redona Valencia

Placa Redona in Valencia bezoeken? Lees alles over de bezienswaardigheid Plaza Redonda, een plein in Valencia op Spaansesteden.nl.

Plaza Redonda, plein in Valencia

Info Plaza Redonda - Placa Redona

Adres Plaça Redona
Metro Halte Colón (Nog 800 meter lopen)
Openingstijden
  • Winkels maandag t/m zaterdag geopend tot 20:00 uur, waarbij diverse winkels tussen 14:00 en 16:00 uur hun deuren sluiten
  • Zondags Rastro vlooienmarkt op het plein

Plaça Redona

Het Plaça Redona, in het Spaans Plaza Redonda is een bijzondere bijzienswaardigheid en plein in Valencia. Letterlijk vertaald betekent Plaça Redona het 'ronde plein' en dit is ook wat het is; een cirkelvormig plein met daarom ambachtelijke winkeltjes, tapas bars en kraampjes, met een sterke nadruk op souvenirs zoals keramiek. In de volksmond heet het ook wel 'El Clot', oftewel het gat, duidende op de opening die vanuit de lucht te zien is doordat de huizen in een rondje zijn gebouwd.

Geschiedenis Plaza Redonda

Plaça Redona werd in 1837 ontworpen door Salvador Escrig Melchor, oorspronkelijk met als doel van centrale marktplaats van vis een vleeswaren. Vanuit vier straten is het gastvrije plein te bereiken. In 1850 werd de centrale fontein geplaats op het midden van het plein. In 2012 heeft het plein een flinke renovatie ondergaan en in de omgeving van het plein zijn vele restaurantjes en souvenirwinkeltjes te vinden.

Zondags zijn de winkeltjes gesloten en transformeert het plein met omliggende steegjes in de levendige 'Rastro' vlooienmarkt van Valencia, waarbij veel kleding en stoffen worden verhandeld.

Plaça Redona ValenciaPlaça Redona, centraal plein in Valencia
Plaza RedondaPlaza Redonda vanuit de lucht

Locatie Plaza Redonda Valencia

Vlakbij het plein liggen ook:

valencia plein
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."