Spanje / Valencia / Museu Benlliure

Casa Museo Benlliure Valencia

Woonhuis en museum van schilder José Benlliure Gil

Casa Museo Benlliure Valencia

Casa Museo Benlliure Valencia: Alles over het voormalige huis en museum van de schilder José Benlliure Gil in de wijk 'El Carme' van Valencia. Bezoek het Casa Museo de Jose Benlliure.

Casa Museo Benlliure in Valencia bezoeken

Info Casa Museo Benlliure Valencia

Adres Carrer de la Blanqueria, 23 Valencia
Metro Metrohalte Turia (nog wel 800 meter lopen) of buslijn 5, 28 of 95
Tickets
  • Standaard ticket museum: € 2,00
  • 65 plussers en studenten: € 1,00
  • Tot 7 jaar gratis entree
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 14:00 en 15:00 – 19:00 uur
  • Zon en feestdagen van 10:00 – 14:00 uur
  • Gesloten op maandag
  • 1, 6 januari, 1 mei en 25 december gesloten

Casa Museo Benlliure in Valencia is het huis van de bekende 19e eeuwse Valenciaanse schilder José Benlliure Gil. Tijdens een bezoek van dit huis-museum bekijkt u zowel zijn voormalige huis als atelier. Hierbij kunt u meer dan 150 kunstwerken van José Benlliure zelf aanschouwen, alsmede zijn collectie van andere kunstenaars, zoals van zijn zoon José Benlliure Ortiz ('Peppino'), zijn broer en beeldhouwer Mariano Benlliure, Joaquín Sorolla en Francisco Muñoz-Degrain.

José Benlliure Gil

De Spaanse kunstenaar José Benlliure Gil werd in 1855 in Valencia geboren en begint op zijn veertiende al aan de kunstopleiding. Na omzwervingen via Rome, Algerije en Marokko vestigde José Benlliure Gil zich in 1914 in deze woning, waarna hij hier in 1937 overleed op 82-jarige leeftijd. In 1958 schonk de oudste dochter dit familiehuis aan de stad Valencia op de voorwaarde dat het huis zijn huidige functie zou behouden.

Een van de hoogtepunten van het Casa Museo de José Benlliure is de door hem ontworpen romantische tuin met beeltenissen op tegels in Valenciaanse stijl. Acheterin de tuin treft u zijn atelier, wat mij betreft de mooiste ruimte van het museum. Het hele huis ademt de 19e eeuw uit via oude meubels, tapijten en kunstwerken. Bezoek dit, veelal rustige, museum als u een kijkje wilt krijgen in het leven van schilder José Benlliure Gil.

Casa Museu BenlliureHet atelier van Casa Museu Benlliure
Casa Museu BenlliureHet voormalige woonhuis van José Benlliure Gil

Locatie Casa Museo Benlliure in Valencia

Vlakbij het museum liggen ook:

valencia bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."