Spanje / Valencia / Ayuntamiento

Plaza del Ayuntamiento Valencia

Het plein met het stadhuis van Valencia

Ayuntamiento Valencia

Plaza del Ayuntamiento Valencia: Alles over het centrale plein Plaza del Ayuntamiento met het stadhuis en postkantoor van Valencia op Spaansesteden.nl.

Plaza del Ayuntamiento, plein met stadhuis in Valencia

Info Plaça de l'Ajuntament Valencia

Adres Plaça de l'Ajuntament
Metro Metrohalte Xàtiva

Het Plaza del Ayuntamiento is het grootste en bekendste plein in het centrum van Valencia. Het driehoekige plein heeft een mooie fontein en wordt omringd door gebouwen uit de 19e en begin 20e eeuw. Het verleent zijn naam aan het grootste gebouw op dit plein, namelijk het stadhuis van Valencia (Ayuntamiento). Tijdens uw stedentrip Valencia zult u dit levendige plein gegarandeerd tegenkomen. Geregeld zijn er evenementen op het plein zoals tijdens de Las Fallas feestweek in maart en diverse processies.

Bezienswaardigheden rond Plaza del Ayuntamiento

Het stadhuis van Valencia, oftewel Ayuntamiento. Gebouwd begin 20e eeuw als kerk en katholieke meisjeskostschool door de architecten Fransisco Mora Berenguer en Carlos Carbonell. Binnen het stadhuis is een museum gevestigd over de geschiedenis van de stad Valencia, het zogenaamde Museo Histórico Municipal.

Het neoclassicistische postkantoor, oftewel Palacio de Correos y Telégrafos van Valencia, waar het mogelijk is een blik binnen te werpen op o.a. de schitterende glaskoepel van het postkantoor.

Plaza del Ayuntamiento valenciaPlaza de Ayuntamiento
Plaza del Ayuntamiento valenciaHet stadhuis van Valencia
Plaza del AyuntamientoPalacio de correos y telégrafos

Locatie Plaza del Ayuntamiento in Valencia

Vlakbij het stadhuis liggen ook:

valencia bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."