Spanje / Valencia / Openbaar vervoer

Transport en metro in Valencia

Transport en metro in Valencia

Praktische informatie over de transport mogelijkheden in Valencia: metro, bus, tram, taxi, trein en vliegveld. Openbaar vervoer, metrokaart en transport in de stad Valencia.

Metro en openbaar vervoer Valencia

Valencia heeft een uitstekend netwerk van metro's, treinen en trams, verdeeld over 9 lijnen. Toch zult u als toerist weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven te maken, aangezien het centrum erg compact is en veel bezienswaardigheden op loopafstand liggen. U zult als toerist alleen in Zone A reizen, tenzij u naar de luchthaven wilt reizen (Zie: vervoer van vliegveld naar centrum Valencia hieronder). De metro van Valencia rijdt van ongeveer 06:00 uur tot 00:00 uur. De twee belangrijkste haltes in het centrum van Valencia zijn Xàtiva en Colón; midden in het historische centrum treft u geen metrohaltes.

 • Een enkele rit in zone A kost € 1,50.
 • Een retour in zone A kost € 2,90.
 • Ga je vaker met de metro? Koop dan de Bonometro, een 10-rittenkaart, waarmee u met meerdere personen op dezelfde metrokaart mag reizen. De Bonometro in zone A kost € 7,20.
 • De metrokaartjes van Valencia zijn oplaadbare tickets. De eerste keer dat u een ticket koopt moet u € 1,00 voor de oplaadbare kaart betalen. Deze kunt u vaker gebruiken!
 • Een uitgebreide metrokaart van Valencia.
 • De officiele website van de metro van Valencia.

Valencia Card

metro valenciaDe Valencia Card geeft toegang tot meer dan 20 musea en monumenten in Valencia en geeft kortingen tot 50% voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tevens kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

Meer info over de Valencia Card vindt u hier.

Taxi Valencia

vervoer ValenciaTaxi's in Valencia zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Tussen 7:00 en 21:00 uur telt een starttarief rond de 4 euro en tussen 21:00 en 07:00 uur een starttarief rond de 6 euro. Taxi's in Valencia gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Vanaf het vliegveld hanteren de taxi's een vaste prijs (€ 20 naar het centrum van Valencia en € 23 aan de rand van Valencia). Op straat zult genoeg taxi's zien rijden en wanneer het groene licht brandt, is de taxi beschikbaar. Taxi's zijn een goed alternatief voor de metro, want zo kost een taxiritje naar het strand ongeveer 7,50 euro.

 • Radiotaxi Valencia: (0034) 96 370 33 33
 • Taxi Valencia 607181181
 • Onda-Taxi 963475252
 • Rapid Taxi 963747388

Vervoer van vliegveld Valencia naar centrum Valencia

De luchthaven van Valencia ligt slechts 10 km van het centrum. Om van het vliegveld Valencia naar het centrum van Valencia te gaan heeft u drie mogelijkheden:

 • Taxi: Vanaf het vliegveld hanteren de taxi's een vaste prijs (€ 20 naar het centrum van Valencia en €23 aan de rand van Valencia).
 • Metro: Vanaf het vliegveld Valencia kunt u elke 8 minuten de metro nemen naar het centrum van Valencia. De metrohalte bevindt zich onder het vliegveld. Met de rode lijn 3 of de groene lijn 5 reist u in 20 minuten met de metro naar de metrohalte Xàtiva (in het centrum van Valencia, nabij treinstation ‘Estació del Nord’). Metrotickets zijn te koop in de automaten van elke metrohalte en kosten € 3,90 voor een enkele reis, plus een eenmalige toeslag van € 1,00 voor een oplaadbare metropas. Deze kunt u tijdens uw stedentrip vaker gebruiken om opnieuw op te laden.
 • Bus: Lijn 150 ("Metrobus") rijdt elke 30 minuten van vliegveld Valencia via de plaatsen Manises, Quart de Poblet en Mislata naar Valencia. In ongeveer 35 minuten bent u in het centrum van Valencia en de reis kost slechts € 1,45. Meer info over de bus.

Hop on hop off bus Valencia

bus valenciaDe bus touristic (stock.adobe.com/rh2010)Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Valencia. De felle rode dubbeldekkers zijn een handige en snelle manier om alle bezienswaardigheden van Valencia te bekijken. Er zijn twee routes die allebei 90 minuten duren en waarbij u met oordopjes meer informatie krijgt over de bezienswaardigheden. U mag gedurende 24 of 48 uur zo vaak in, uit en overstappen als u maar wilt. Afhankelijk van het seizoen zal er elke 30-45 minuten een bus stopen bij de halte. Tip: Tickets voor de hop on hop off bus kunt u eenvoudig hier bestellen, zodat u bij elke halte meteen kunt opstappen.

 • Route A (Historische route Valencia)
  • Haltes: Plaza de la Reina, IVAM, San Pio V, shoppingcenter Nuevo Centro, Valencia Conferentiecentrum, Dama Ibérica, Bioparc, Historisch museum, treinstation AVE.
 • Route B (Ciudad de las Artes y las Ciencias, de haven en het strand van Valencia)
  • Haltes: Plaza de la Reina, Plaza de Toros (stierenvechtarena), Fallasmuseum, Oceanogràfic, shoppingcenter Aqua, hotel Las Arenas, haven van Valencia, Avenida Baleares, San Pio V.
 • Albufera-route: Daarnaast is er nog een extra route V, de Albufera-route. Deze route is inclusief een boottocht. De extra prijs voor een volwassene (inclusief boot) is € 17,00 en kinderen van 7 tot 16 jaar betalen € 11,00. Meer info over de routes vind u hier.
valencia bezienswaardigheden