Spanje / Valencia / Openbaar vervoer & Metro Valencia

Openbaar vervoer & Metro Valencia

Het openbaar vervoer, bus, metro en vliegveld in Valencia

metro Valencia

Info over de transport mogelijkheden in Valencia: metro, bus, tram, taxi, trein en luchthaventransfer Valencia vliegveld. Openbaar vervoer, metrokaart en transport in de stad Valencia.

Metro en openbaar vervoer Valencia

Valencia heeft een uitstekend netwerk van metro's, treinen en trams, verdeeld over 9 lijnen. Met een metroticket kunt u van al deze lijnen gebruik maken. Toch zult u als toerist weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven te maken, aangezien het centrum erg compact is en veel bezienswaardigheden op loopafstand liggen. U zult als toerist alleen in Zone A reizen, tenzij u naar de luchthaven wilt reizen (Zie: vervoer van vliegveld naar centrum Valencia hieronder). De metro van Valencia rijdt van ongeveer 06:00 uur tot 00:00 uur. De twee belangrijkste haltes in het centrum van Valencia zijn Xàtiva en Colón; midden in het historische centrum treft u geen metrohaltes. U zult de tram / metro voornamelijk willen gebruiken voor het vervoer tussen de stad en het strand (Halte Les Arenes).

 • Een enkele rit (metro en/of trams) in zone A kost € 1,50
 • Een retour in zone A kost € 2,90.
 • Ga je vaker met de metro en/of tram? Koop dan de Bonometro, een 10-rittenkaart, waarmee u met meerdere personen op dezelfde metrokaart mag reizen. De Bonometro in zone A kost € 7,60.
 • De metrokaartjes van Valencia zijn oplaadbare tickets. De eerste keer dat u een ticket koopt moet u € 1,00 voor de oplaadbare kaart betalen. Deze kunt u vaker gebruiken!
 • Een uitgebreide metrokaart van Valencia. (Deze kaart bevat zowel de metro als tramlijnen).
 • De officiële website van de metro van Valencia. Voer op deze pagina uw reis in voor tijden van de exacte dienstregeling.

Vervoer van vliegveld naar centrum Valencia

De luchthaven van Valencia (Mansines Airport) ligt slechts 10 km van het centrum. Om van het vliegveld Valencia naar het centrum van Valencia te gaan heeft u de volgende mogelijkheden voor een luchthaventransfer:

 1. Metro: Vanaf het vliegveld Valencia kunt u elke 8 minuten de metro nemen naar het centrum van Valencia. De metrohalte bevindt zich onder het vliegveld. Met de rode lijn 3 of de groene lijn 5 reist u in 20 minuten met de metro naar de metrohalte Xàtiva (in het centrum van Valencia, nabij treinstation ‘Estació del Nord’). Metrotickets zijn te koop in de automaten van elke metrohalte en kosten € 3,90 voor een enkele reis, plus een eenmalige toeslag van € 1,00 voor een oplaadbare metropas. Deze kunt u tijdens uw stedentrip vaker gebruiken om opnieuw op te laden.

 2. Bus: Lijn 150 ("Metrobus") rijdt elke 30 minuten van vliegveld Valencia via de plaatsen Manises, Quart de Poblet en Mislata naar Valencia. In ongeveer 35 minuten bent u in het centrum van Valencia en de reis kost slechts € 1,45 (Meer info over de bus).

 3. Taxi vanaf vliegveld: Vanaf het vliegveld hanteren de taxi's een vaste prijs en zullen u rond de 30 euro kosten. Aanrader: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal het nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

4. Met een huurauto: Heeft u een hotel geboekt in de omgeving van Valencia, dan wilt u waarschijnlijk een auto huren op het vliegveld. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Wanneer u de stad Valencia gaat bezoeken is het wel belangrijk dat u een hotel met goede parkeergelegenheid boekt. Via onderstaande zoekmachine kunt u eenvoudig verschillende aanbieders van huurauto's vergelijken:

Handig: Valencia Travel Card

Handig: Sinds kort is er een heel handig openbaar vervoer product op de markt, de Valencia Travel Card. Met deze kaart (vanaf € 40) heeft u het volgende vervoer inclusief:

 • Privé-taxi vanaf de luchthaven in Valencia naar uw accommodatie (enkele reis), waarbij de chauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.
 • Optioneel: Valencia OV-kaart voor 3 dagen (EMT metro, bus en tram). Deze zult u vervolgens in de taxi van uw chauffeur ontvangen.
 • Meer info en reserveren.

Taxi Valencia

Taxi's in Valencia zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Tussen 7:00 en 21:00 uur telt een starttarief rond de 4 euro en tussen 21:00 en 07:00 uur een starttarief rond de 6 euro. Taxi's in Valencia gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Vanaf het vliegveld hanteren de taxi's een vaste prijs. Op straat zult genoeg taxi's zien rijden en wanneer het groene licht brandt, is de taxi beschikbaar. Taxi's zijn een goed alternatief voor de metro, want zo kost een taxiritje naar het strand ongeveer 10 euro.

Hop on hop off bus Valencia

bus valenciaDe bus touristic Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Valencia. De felle rode dubbeldekkers zijn een handige en snelle manier om alle bezienswaardigheden van Valencia te bekijken. Er zijn twee routes die allebei 90 minuten duren en waarbij u met oordopjes meer informatie krijgt over de bezienswaardigheden. U mag gedurende 24 of 48 uur zo vaak in, uit en overstappen als u maar wilt. Afhankelijk van het seizoen zal er elke 30-45 minuten een bus stopen bij de halte. Tip: Tickets voor de hop on hop off bus kunt u eenvoudig hier bestellen, zodat u bij elke halte meteen kunt opstappen.

 • Prijs Ticket 24 uur € 22,00. Kinderen t/m 6 jaar gratis & 7 t/m 16 jaar € 11,00.
 • Prijs Ticket 48 uur € 24,00. Kinderen t/m 6 jaar gratis & 7 t/m 16 jaar € 12,00.
 • Tickets reserveert u eenvoudig via Tiqets.com. Twijfelt u nog?

 • Route A (Historische route Valencia)
  • Haltes: Plaza de la Reina, IVAM, San Pio V, shoppingcenter Nuevo Centro, Valencia Conferentiecentrum, Dama Ibérica, Bioparc, Historisch museum, treinstation AVE.
 • Route B (Ciudad de las Artes y las Ciencias, de haven en het strand van Valencia)
  • Haltes: Plaza de la Reina, Plaza de Toros (stierenvechtarena), Fallasmuseum, Oceanogràfic, shoppingcenter Aqua, hotel Las Arenas, haven van Valencia, Avenida Baleares, San Pio V.
 • Albufera-route: Daarnaast is er nog een extra route V, de Albufera-route. Deze route is inclusief een boottocht. De extra prijs voor een volwassene (inclusief boot) is € 17,00 en kinderen van 7 tot 16 jaar betalen € 11,00. Meer info over de routes vind u hier.
metro valencia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."