Spanje / Valencia / Turia tuinen

Turia park Valencia

Jardín del Turia, het park in de droge rivier van Valencia

Valencia

Turia tuinen Valencia: Alles over het Turia park, oftewel Jardín del Turia in Valencia op Spaansesteden.nl. Het park in de droog gelegde rivier is een highlight in de Spaanse stad Valencia.

Turia tuinen Valencia bezoeken (Jardín del Turia)

Turia park in Valencia bezoeken? - Info

Adres: Avenida Manuel de Falla in Valencia
Metro: Halte Turia of Alameda (let op dat het park 9 km lang is, dus kijk goed welke metrohalte je wilt nemen)
Tickets: Het openbare park is gratis te bezoeken
Openingstijden: De Turia tuinen zijn de gehele dag en nacht te bezoeken

Jardín del Turia Valencia

De Jardín del Turia is het langgerekte park dat is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de Turia-rivier in Valencia. In het Valenciaans worden ze ook wel de Jardí del Túria genoemd, oftewel de Turia tuinen. Het Turia park heeft een oppervlakte van 110 hectare en de groene zone is 9 kilometer lang, waarbij u onder 18 bruggen doorgaat. Tegenwoordig is het een belangrijke ontmoetingsplek, recreatiegebied en plek om te wandelen, sporten of fietsen.

Park in de drooggelegde Turia rivier

De Turia rivier overstroomde regelmatig, waarbij het stadscentrum van Valencia veel schade ondervond en zelfs mensen verloren hun leven hierdoor. Na een ernstige overstroming in 1957 en meer dan 100 doden besloot men de rivier om te leggen naar de rand van de stad. In de jaren 80 werd uiteindelijk besloten om in de vruchtbare drooggelegde rivierbedding een groot groen park aan te leggen en in 1986 zijn ze officieel geopend.

Het park bevat mooie plantsoenen, een voetbalveld, een tennisveld, rozentuinen, fonteinen, vijvers, speeltuinen voor de kinderen, een botanische tuin, etc. Hoogtepunten zijn La Casa de Agua (het waterhuis), Plaza Porticada en de Mirador (uitzichtspunt) en Río Chíno (chinese rivier). Voor kinderen zal het hoogtepunt de Gulliver zijn, een park vol met glijbanen op en vanf deze 70 meter lange reus.

Bezienswaardigheden rond Turia park Valencia

Aan de "oever" van het park treft u o.a. het Museo de Bellas Artes, de koninklijke tuinen, het IVAM, de Torres de Serranos en het concertgebouw 'Palau de la Música de València. Het Turia park mond uiteindelijk in het zuiden uit in de Ciudad de las Artes y Ciencias en in het westen wordt het afgebakend door het Cabacera park en het Bioparc.

De Jardines del Turia zijn een bezienswaardigheid van Valencia die niet gemist mag worden, want de oude rivierbedding is het hart en ziel van de stad Valencia!

Turia park ValenciaIn het westen komt het Turia park (iStock.com/Emmeci74) uit in de Ciudad de las Artes y Ciencias en onder (iStock.com/Jorgefontestad)
Turia park Valencia
Jardin de Turia ValenciaMuseu de Bellas Artes op de achtergrond (iStock.com/tupungato)
Turia Valencia Gulliver speeltuinDe speeltuin met de Gulliver in het Turia-park (iStock.com/Jorgefontestad)

Lokatie park Jardínes del Turia in Valencia

Vlakbij de Turia-tuinen liggen ook:

Ciutat de les Art i les Ciències valencia
Museo de bellas artes valencia
Bioparc Valencia dierentuin
Stadion Valencia Mestalla

Ciudad de las Artes

Museu de Bellas Artes
Bioparc
Mestalla Stadion
valencia bezienswaardigheden