Spanje / Valencia / Turia tuinen

Turia park Valencia

Jardín del Turia, het park in de droge rivier van Valencia

Jardines de Turia Valencia

Alles over het Turia park in Valencia, oftewel de Jardín del Turia, het langgerekte park in de droog gelegde rivier van Valencia.

Turia tuinen Valencia bezoeken (Jardín del Turia)

info Turia park in Valencia

Metro Halte Turia of Alameda (let op dat het park 9 km lang is, dus kijk goed welke metrohalte je wilt nemen)
Tickets Het openbare park is gratis te bezoeken
Openingstijden De Turia tuinen zijn de gehele dag en nacht te bezoeken
Tip Doordat het park 9 kilometer lang is, is de meest populaire manier voor toeristen om het park te verkennen per fiets. Ik raad u voor fietsverhuur of georganiseerde fietstours met Nederlandstalige gids aan om te reserveren bij BajaBikes.

Jardín del Turia Valencia

De Jardín del Turia is het langgerekte park dat is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de Turia-rivier in Valencia. In het Valenciaans worden ze ook wel de Jardí del Túria genoemd, oftewel de Turia tuinen. Het Turia park heeft een oppervlakte van 110 hectare en de groene zone is 9 kilometer lang, waarbij u onder 18 bruggen doorgaat. Tegenwoordig is het een belangrijke ontmoetingsplek, recreatiegebied en plek om te wandelen, sporten of fietsen.

Park in de drooggelegde Turia rivier

De Turia rivier overstroomde regelmatig, waarbij het stadscentrum van Valencia veel schade ondervond en zelfs mensen verloren hun leven hierdoor. Na een ernstige overstroming in 1957 en meer dan 100 doden besloot men de rivier om te leggen naar de rand van de stad. In de jaren 80 werd uiteindelijk besloten om in de vruchtbare drooggelegde rivierbedding een groot groen park aan te leggen en in 1986 zijn ze officieel geopend.

Het park bevat mooie plantsoenen, een voetbalveld, een tennisveld, rozentuinen, fonteinen, vijvers, speeltuinen voor de kinderen, een botanische tuin, etc. Hoogtepunten zijn La Casa de Agua (het waterhuis), Plaza Porticada en de Mirador (uitzichtspunt) en Río Chíno (chinese rivier). Voor kinderen zal het hoogtepunt de Gulliver-speelplaats zijn, een park vol met glijbanen op en vanaf deze 70 meter lange reus uit de verhalen van Jonathan Swift. Niet ver van Gullivers Park treft u aan de overzijde van het park ook het Museo Fallero. In dit museum ziet u de mooiste poppen die het Fallas festival hebben overleefd.

Turia park ValenciaHet park in de drooggelegde Turia rivier
Turia Valencia Gulliver speeltuinDe speeltuin met de Gulliver in het Turia-park

Bezienswaardigheden rond Turia park Valencia

Aan de "oever" van het park treft u o.a. het Museo de Bellas Artes, de koninklijke tuinen, het IVAM, de Torres de Serranos en het concertgebouw 'Palau de la Música de València. Het Turia park mond uiteindelijk in het zuiden uit in de Ciudad de las Artes y Ciencias en in het westen wordt het afgebakend door het Cabacera park en het Bioparc. De Jardines del Turia zijn een bezienswaardigheid van Valencia die niet gemist mag worden, want de oude rivierbedding is het hart en ziel van de stad Valencia!

Tip: Doordat het park maar liefst 9 kilometer lang is, is de meest populaire manier om het park te verkennen per fiets. Ik raad u voor fietsverhuur of georganiseerde fietstours met Nederlandstalige gids aan om te reserveren bij BajaBikes. Persoonlijk mijn favoriete manier om de stad Valencia te ontdekken.

Turia park ValenciaIn het westen komt het Turia park uit in de Ciudad de las Artes y Ciencias
Jardin de Turia ValenciaMuseu de Bellas Artes op de achtergrond

Locatie park Jardínes del Turia in Valencia

Vlakbij de Turia-tuinen liggen ook:

park valencia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."