Spanje / Valencia / Ivam

IVAM Valencia

Institut Valencià d'Art Modern

Institut Valencià d'Art Modern ivam

IVAM Valencia: Alles over het Instituto Valenciano de Arte Moderno, het museum voor moderne kunst in Valencia op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van dit IVAM museum in de Spaanse stad Valencia.

IVAM in Valencia bezoeken

Info IVAM, Institut Valencià d'Art Modern

Adres Guillem de Castro, 118 Valencia
Metro Metrohalte Turia / Lijn 1 (wel 800 meter lopen)
Tickets Tijdelijk gratis toegang (check website)
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag 10:00 t/m 19:00 uur
  • Vrijdags 10:00 t/m 21:00 uur
  • Maandags is het museum gesloten
  • 1 Januari en 25 December gesloten
Website www.ivam.es

Institut Valencià d'Art Modern

Het IVAM, oftewel het “Institut Valencià d'Art Modern” is het museum van de moderne kunst in Valencia. Het museum is opgericht in 1989 en bevat een collectie van meer dan 11.000 werken (o.a. schilderijen, sculpturen en foto's) uit de 20e en 21e eeuw en laat allerlei kunstrichtingen zien van surrealisme, kubisme tot popart. Het museumcomplex bestaat uit twee gebouwen:

De vaste collectie in de expositieruimtes van het Centre Julio González bevat 400 werken van o.a. de Spaanse beeldhouwer Julio González (beeldhouwkunst met staal) en de Valenciaanse impressionistische schilder Ignacio Pinazo Camarlench. Daarnaast heeft het IVAM ook tijdelijke tentoonstellingen in het gebouw Sala de la Muralla. Check voor de tijdelijke tentoonstellingen de officiële website van het IVAM.

Locatie IVAM Valencia

Vlakbij het IVAM liggen ook:

ivam museum valencia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."