Spanje / Valencia / Eten & drinken

Eten en drinken in Valencia

Tips voor restaurants en uitgaan in Valencia

Eten en drinken in Valencia

Spaansesteden.nl: alle informatie over eten en drinken in Valencia. Waar moet je heen voor de beste tapas en andere restaurants in Valencia?

Eten in Valencia

Voor goed eten kunt u uitstekend terecht in Valencia. Veel betaalbare restaurantjes en cafés bevinden zich in de wijk Barrio del Carmen, in de omgeving van Plaza de Ayuntamiento of in de buurt van de universiteit. Voor het nachtleven in Valencia kunt u het beste terecht in twee wijken. In de wijk El Carmen, in de buurt van Plaza de la Reina en Calle Caballeros, vindt u veel restaurants, kroegen en disco's. De andere optie is de wijk Ruzafa, de opkomende wijk wat betreft entertainment, eten of te dansen.

Voor veel Spanjaarden is de lunch (rond twee uur 's middags) de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedgoop dagmenu *menu del dia". Typisch in Valencia is ook het menu "Degustacion". Een goedkope manier om verschillende kleine porties van typische gerechten uit de streek te proeven. Rond zeven uur 's avonds start men te borrelen met tapas om vervolgens rond negen uur een lichte maaltijd te eten.

Valencia & Paella eten

Het belangrijkste gerecht van Valencia is uiteraard de paella. Paella bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis, garrafo (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. De rijst wordt gekookt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan. Voor echte paella kunt u ook een dagtocht maken naar het nationaal park Albufera.

Valenciaanse drankjes

Om te borrelen kunt u het bekende Aqua de Valencia nemen, een mix van jus d'orange, Spaanse mousserende wijn en Cointreau. Of probeer de typisch Horchata, een lokaal drankje die gemaakt is op basis van chufas (soort nootjes). Als u dit drankje wilt proeven kunt u het beste terecht in een traditionele Horchateria.

valencia uitgaanPaella in Valencia
horchataTypisch Valencia: een horchata
valencia nightlife
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."