Spanje / Valencia / Strand

Strand van Valencia

Stranden Playa de la Malvarossa & Las Arenas in Valencia

Valencia

Strand Valencia: Alles de stranden van Valencia; Las Arenas, Playa de la Malvarossa en Patacona strand van Valencia. Lees hier alles over de stranden van Valencia.

Strand van Valencia bezoeken

Praktische informatie bereikbaarheid Valencia strand

Auto: Parkeren in de parkeergarages en parkeerplaatsen van het strand is gratis, maar kan zomers flink druk zijn.
Tram: De handigste manier is met de tram nar het strand. De tram is eigenlijk onderdeel van het metro-newerk. Voor de tram maakt u gewoon gebruik van een metrokaartje. Vanaf de Pont de Fusta bent u in een kwartier op het strand van Valencia.
Bus: Van 1 juli t/m 14 oktober rijdt een ´Tourist shuttle bus´ vanaf de Ciudad de las Artes y de las Ciencias naar het strand. De prijs is € 2,- per persoon per enkele reis (onder 6 jaar gratis)

Stranden Valencia

Veel toeristen bezoeken de omgeving van Valencia vanwege een strandvakantie, maar ook de stad is een perfecte uitvalsbasis om een dagje het strand van Valencia te bezoeken aangezien de stranden maar op 15 minuten van het stadscentrum liggen. Zomers is het zeewater rond de 24 graden en de brede, schone stranden bieden volop ruimte. Daarnaast is het heerlijk (vis en paella) eten en drinken bij een van de vele barretjes (chiringuitos) of restaurants langs de boulevard van het strand.

Het strand van Valencia is op te delen in drie delen. Van zuid naar noord zijn dit achtereenvolgens de stranden:

Las Arenas strand

Het zuidelijkste deel van het strand van Valencia en het dichtste bij het centrum van de stad gelegen. Dit brede en meer dan een kilometer lange strand begint vanaf de haven van Valencia (Marina Real) wordt gezien als het hoofdstrand, heeft de meeste voorzieningen (o.a. toiletten, strandbedden, volleybalvelden) en is daardoor ook het drukst bezocht. Hier treft u ook de levendige boulevard met al zijn barretjes en restaurants.

Playa de La Marvalossa

Het middelste gedeelte van het zandstrand. Dit strand van Valencia ligt noordelijk in de stad vlakbij het dorpje Alboraya. Het zandstrand is ruim een kilometer lang.

Patacona strand

Het meest noordelijke gedeelte van het strand van Valencia en tevens het meest rustige gedeelte. Vooral bezocht door de lokale bevolking.

Marvalossa strand ValenciaMarvalossa strand van Valencia (iStock/com/lunamarina)

Waar liggen de stranden van Valencia?

Andere highlights in Valencia:

Jardines de Turia Valencia
Kathedraal van Valencia
Bioparc Valencia dierentuin
ciudad de las artes y ciencias valencia

Turia Park

Kathedraal
Bioparc
Ciudad de las Artes
valencia bezienswaardigheden