Spanje / Valencia / Strand

Stranden Valencia

Stranden Playa de la Malvarrosa & Las Arenas in Valencia

Valencia

Strand Valencia: Alles de stranden van Valencia; Las Arenas, Playa de la Malvarrosa en Patacona strand van Valencia. Lees hier alles over de stranden van Valencia.

Strand van Valencia bezoeken

Info bereikbaarheid strand

Auto Parkeren in de parkeergarages en parkeerplaatsen van het strand is veelal gratis, maar kan zomers flink druk zijn.
Tram De handigste manier is met de tram naar het strand. De tram is eigenlijk onderdeel van het metro-newerk. Voor de tram maakt u gewoon gebruik van een metrokaartje. Vanaf de Pont de Fusta bent u in een kwartier op het strand van Valencia (Halte Les Arenes).
Bus Van 1 juli t/m 14 oktober rijdt een ´Tourist shuttle bus´ vanaf de Ciudad de las Artes y de las Ciencias naar het strand. De prijs is € 2,- per persoon per enkele reis (onder 6 jaar gratis). Vanaf Plaza de Ayuntamiento kunt u buslijn 19 nemen (zowel voor Las Arenas als het La Malvarrosa strand).

Stranden Valencia

Veel toeristen bezoeken de omgeving van Valencia vanwege een strandvakantie, maar ook de stad is een perfecte uitvalsbasis om een dagje het strand van Valencia te bezoeken aangezien de stranden maar op 15 minuten van het stadscentrum liggen. Zomers is het zeewater rond de 24 graden en de brede, schone stranden bieden volop ruimte. Daarnaast is het heerlijk (vis en paella) eten en drinken bij een van de vele barretjes (chiringuitos) of restaurants langs de boulevard van het strand.

Het strand van Valencia is op te delen in drie delen. Van zuid naar noord zijn dit achtereenvolgens de stranden:

Las Arenas strand

Het zuidelijkste deel van het strand van Valencia en het dichtste bij het centrum van de stad gelegen. Dit 135 meter brede en meer dan 1,2 kilometer lange strand begint vanaf de haven van Valencia (Marina Real) wordt gezien als het hoofdstrand, heeft de meeste voorzieningen (o.a. toiletten, strandbedden, volleybalvelden) en is daardoor ook het drukst bezocht. Hier treft u ook de levendige boulevard met al zijn barretjes en restaurants.

Playa de La Malvarrosa

Het middelste gedeelte van het zandstrand. Dit strand van Valencia ligt noordelijk in de stad vlakbij het dorpje Alboraya. Het zandstrand is ruim een kilometer lang en 135 meter breed, heeft fijn zand en wordt afgeschermd door een promenade.

Malvarrosa strand ValenciaMalvarrosa strand van Valencia
Malvarrosa strand ValenciaMalvarrosa strand van Valencia

Patacona strand

Het meest noordelijke gedeelte van het strand van Valencia en tevens het meest rustige gedeelte. Vooral bezocht door de lokale bevolking en het minst logische strand tijdens uw stedentrip in Valencia.

Pinedo Pueblo

Een andere, minder toeristische mogelijkheid is Pinedo Pueblo. Dit 1,5 kilometer lange strand ligt, in tegenstelling tot de eerder genoemde stranden, ten zuiden van de haven van Valencia, vlakbij het dorp Pinedo; een traditioneel dorp van vissers en arbeiders. Dit strand heeft ook de nodige voorzieningen met o.a. bars en restaurants. Dit strand bezit ook een ruim gedeelte voor nudisten.

Waar liggen de stranden van Valencia?

Andere highlights in Valencia:

valencia stranden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."