Spanje / Valencia / Activiteiten

Wat te doen in Valencia?

Tips voor activiteiten, tours en feestdagen in Valencia

Tours Valencia

Alle informatie en tips over activiteiten, feestdagen, excursies en fietstours tijdens uw stedentrip Valencia.

Tips voor activiteiten in Valencia

1. Horchata proeven

Probeer de typisch Horchata, een lokaal drankje die gemaakt is op basis van chufas (soort nootjes, ook wel aardamandelen genoemd). Als u dit drankje wilt proeven kunt u het beste terecht in een traditionele Horchateria, zoals Santa Catalina.

2. Fietsen huren in Valencia & Fietstochten

Valencia is een perfecte stad om te fietsen. Hoewel alle bezienswaardigheden in het centrum op loopafstand liggen, geeft de fiets u de mogelijkheid eenvoudig en snel het uitgestrekte Turia park, het strand en het natuurgebied Albufera te bezoeken. De meest populaire fietstours in Valencia worden georganiseerd door BajaBikes: Deze organisatie verhuurt fietsen, maar organiseert ook interessante fietstochten met een Nederlandstalige gids. Zo zijn er de standaard fietstochten voor de highlights van Valencia, is er een speciale kinderfietstocht en een speciale Tapas-fietstour. Meer informatie over het huren van fietsen en het aanbod van fietstochten vindt u op de website van BajaBikes.

Fietsen Valencia fietstochtValencia, de ideale stad voor een fietstocht
bus valenciaMet de bus touristic Valencia ontdekken

3. Hop on hop off bus Valencia

Aangezien de bezienswaardigheden van Valencia redelijk ver uit elkaar liggen is de hop-on-hop-off bus de ideale manier om Valencia in korte tijd te ontdekken. In totaal zijn er drie routes: Route A door het historische centrum, Route B naar o.a. Ciudad de las Artes y las Ciencias, de haven en het strand. Optioneel kunt u nog de leuke Albufera-route toevoegen, waarbij u met een boottocht dit natuurpark gaat bezoeken. Alles over de hop-on-hop-off bus en tickets voor de bus leest u hier.

4. Flamencoshow bezoeken

Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje (maar vooral Andalusië). Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundig muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftels-systeem. Ook in Valencia kunt u een flamencoshow bezoeken, bijvoorbeeld:

  • La Bulería: Het leukste avondje uit waarbij de flamencoshow gecombineerd wordt met een diner. Op donderdag t/m zaterdagavond voor 55 euro. Meer info en reserveringen.
  • Radio City: Elke dinsdagavond 23:00 uur een flamencoshow. Locatie is Calle Santa Teresa 19. Website.
  • Café del Duende: Donderdag t/m zaterdagavond om 23:00 uur en zondagavond om 20:00 uur. Locatie voor deze flamencoshow is Calle Turia 62. Website.

5. Tours & Activiteiten in Valencia

Een overzicht van de leukste en populairste tours in Valencia:

6. Bezoek het strand van Valencia

Valencia is gelegen aan de kust en heeft mooie brede, langgerekte stadsstranden. De drie stranden heten La Malvarossa, Las Arenas en Patacona. langs de stranden treft u een boulevard met o.a. veel restaurants. De stranden zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer vanuit de stad.

7. Ontdek de regio van Valencia

Beschikt u over een (huur)auto? Dan kunt u in de omgeving van Valencia een aantal interessante plaatsen bezoeken. Interessant zijn de Guadalest vallei bij Alicante, het kasteel van Peñiscola, het oude stadscentrum van Altea en Las Salinas, oftewel de zoutmeren van Torrevieja. In dit uitgebreide artikel leest u alles over de bezienswaardigheden in de regio Valencia. Verder kunt u als een dagtocht prachtige steden als Teruel en Cuenca, die net buiten de regio liggen bezoeken.

Agenda evenementen in Valencia

5 - 6 Januari Drie Koningen: Deze feestdag van de Drie Koningen wordt groots gevierd in Spanje. Op de avond van 5 januari is een grote optocht waar rijkelijk met snoep wordt gestrooid. 6 Januari is een vrije dag voor de Spanjaarden.
22 Januari San Vicente Mártir: Deze dag wordt de lijdensweg van de eerste martelaar van Valencia herdacht. Om 10:30 uur start een mis in de Kathedraal van Valencia waarna rond 11:30 uur een processie door de stad zal trekken ter nagedachte aan de beschermheilige van de stad.
Maart Las Fallas ValenciaLas Fallas: Dé feestweek in Valencia met vuurwerk, versierde poppen, eten en vreugdevuren om het begin van de lente in te wijden. Een Falla is een pop die elke wijk maakt en op de laatste dag verbrand wordt. De Las Fallas feestweek is een van de meest bijzondere evenementen in heel Spanje, dus neem zeker een kijkje als u deze periode in Valencia bent.
Maart - April Semana Santa: De Heilige week voor Pasen wordt met name gevierd in het gebied rondom de haven (Malvarrosa) waar diverse (lange) processies plaats vinden.
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
Mei Las Cruces de Mayo: Ter ere van dit feest maken de inwoners versierde bloemenkruizen en showen die in een parade.
Juni Corpus Christi: Sacramentsdag (op tweede zondag na Pinksteren), waarbij de wagens in een parade bijbelse taferelen uitbeelden.
24 Juni Día de San Juan: Deze dag vieren de Valencianen de langste dag van het jaar, met o.a. kampvuren op het strand.
Juli Feria de Julio: Tal van shows, theater en openluchtconcerten in de stad, maar ook een vuurwerkshow en een groot bloemengevecht. Locatie: Paseo de la Alameda en Jardines de Videos.
26 Augustus 2020 La Tominata: De laatste woensdag van augustus is het wereldberoemde tomatenfestival in Buñol (30 km van Valencia). Officiële website.
9 Oktober Dag van de Comunidad Valencia: De herovering van Valencia door Koning Jaume I in 1238 wordt herdacht met een parade.
12 Oktober Fiesta Nacional de España, een nationale feestdag in heel Spanje
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje
Half November Marathon van Valencia
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje
8 December La inmaculada, de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Nationale vrije feestdag in heel Spanje.
31 December La Noche Vieja: Eet om klokslag twaalf uur de traditionele 12 druiven op Plaza del Ayuntamiento en ga feestend het nieuwe jaar in met vuurwerk, licht en muziek.
valencia bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."