Spanje / Valencia / Activiteiten

Wat te doen in Valencia?

Tips voor activiteiten, tours en feestdagen in Valencia

Tours e n feestdagenValencia

Spaansesteden.nl: alle informatie en tips over activiteiten, feestdagen, excursies en bezienswaardigheden in Valencia voor een citytrip. Activiteiten en fietsen in Valencia Spanje.

Tips voor activiteiten in Valencia

Fietsen huren in Valencia & Fietstochten

Fietsen Valencia fietstochtValencia is een perfecte stad om te fietsen. Hoewel alle bezienswaardigheden in het centrum op loopafstand liggen, geeft de fiets u de mogelijkheid eenvoudig en snel het Turia park, strand en het natuurgebied Albufera te bezoeken. Enkele organisaties voor het huren van een fiets zijn:

  • BajaBikes: Deze organisatie verhuurt fietsen, maar organiseert ook interessante fietstochten met een Nederlandstalige gids. Zo zijn er de standaard fietstochten voor de highlights van Valencia, is er een speciale kinderfietstocht en een speciale Tapas-fietstour. Meer informatie over het huren van fietsen en het aanbod van fietstochten van BajaBikes vindt u op deze website of reserveer hier uw fietstocht.
  • Scooters huren? Vanaf 32 euro boekt u al voor 1 dag een scooter om de omgeving van Valencia te ontdekken. Meer informatie.

Horchata proeven

Probeer de typisch Horchata, een lokaal drankje die gemaakt is op basis van chufas (soort nootjes, ook wel aardamandelen genoemd). Als u dit drankje wilt proeven kunt u het beste terecht in een traditionele Horchateria, zoals Santa Catalina.

Hop on hop off bus Valencia

bus valenciaDe bus touristic (stock.adobe.com/rh2010)Aangezien de bezienswaardigheden van Valencia redelijk ver uit elkaar liggen is de hop-on-hop-off bus de ideale manier om Valencia in korte tijd te ontdekken. In totaal zijn er drie routes: Route A door het historische centrum, Route B naar o.a. Ciudad de las Artes y las Ciencias, de haven en het strand. Optioneel kunt u nog de leuke Albufera-route toevoegen, waarbij u met een boottocht dit natuurpark gaat bezoeken. Alles over de hop-on-hop-off bus en tickets voor de bus leest u hier.

Flamencoshow bezoeken

Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje (maar vooral Andalusië). Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundig muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftels-systeem. Ook in Valencia kunt u een flamencoshow bezoeken, bijvoorbeeld:

  • Radio City: elke dinsdagavond 23:00 uur voor slechts 7 euro een flamencoshow. Lokatie is Calle Santa Teresa 19. Meer info?
  • Café del Duende: donderdag t/m zaterdagavond om 23:00 uur en zondagavond om 20:00 uur voor slechts 10 euro. Lokatie voor deze flamencoshow is Calle Turia 62. Meer info?

Bezoek het strand van Valencia

Valencia is gelegen aan de kust en heeft mooie brede, langgerekte stadsstranden. De drie stranden heten La Malvarossa, Las Arenas en Patacona. langs de stranden treft u een boulevard met o.a. veel restaurants. De stranden zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer vanuit de stad.

Agenda evenementen & festivals in Valencia

5 - 6 Januari Drie Koningen: Deze feestdag van de Drie Koningen wordt groots gevierd in Spanje. Op de avond van 5 januari is een grote optocht waar rijkelijk met snoep wordt gestrooid. 6 Januari is een vrije dag voor de Spanjaarden.
22 Januari San Vicente Mártir: Deze dag wordt de lijdensweg van de eerste martelaar van Valencia herdacht. Om 10:30 uur start een mis in de Kathedraal van Valencia waarna rond 11:30 uur een processie door de stad zal trekken.
Maart Las Fallas ValenciaLas Fallas: Feestweek in Valencia met vuurwerk, versierde poppen, eten en vreugdevuren om het begin van de lente in te wijden. Een Falla is een pop die elke wijk maakt en op de laatste dag verbrand wordt. De Las Fallas feestweek is een van de meest bijzondere evenementen in heel Spanje, dus neem zeker een kijkje als u deze periode in Valencia bent (foto: iStock.com/Jorgefontestad).
Maart - April Semana Santa: De Heilige week voor Pasen wordt met name gevierd in het gebied rondom de haven waar diverse (lange) processies plaats vinden.
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
Mei Las Cruces de Mayo: Ter ere van dit feest maken de inwoners versierde bloemenkruizen en showen die in een parade.
Juni Corpus Christi: Sacramentsdag (op tweede zondag na Pinksteren), waarbij de wagens in een parade bijbelse taferelen uitbeelden.
Juli Feria de Julio: Tal van shows, theater en openluchtconcerten in de stad, maar ook een vuurwerkshow en een groot bloemengevecht. Lokatie: Paseo de la Alameda en Jardines de Videos. Officiele website.
Augustus La Tominata: De laatste woensdag van augustus is het wereldberoemde tomatenfestival in Buñol (30 km van Valencia). Officiele website.
9 Oktober Dag van de Comuidad Valencia: De herovering van Valencia door Koning Jaume I wordt herdacht met een parade.
12 Oktober Fiesta Nacional de España, een nationale feestdag in heel Spanje
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje
Half November Marathon van Valencia
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje
8 December La inmaculada, de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Nationale vrije feestdag in heel Spanje.
31 December La Noche Vieja: Eet om klokslag twaalf uur de traditionele 12 druiven op Plaza del Ayuntamiento en ga feestend het nieuwe jaar in met vuurwerk, licht en muziek.
valencia bezienswaardigheden