Spanje / Valencia / El Carmen

Barrio Del Carmen Valencia

Wat doen in het oude centrum El Carmen in Valencia?

Valencia

Barrio El Carmen van Valencia: Alles over de wijk Barrio del Carmen in Valencia op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van deze oude volkswijk El Carmen in de Spaanse stad Valencia.

Barrio 'El Carmen', historisch centrum van Valencia

Barrio del Carmen ('El Carmen') is de oudste volkswijk van Valencia en tegenwoordig het levendige middelpunt van moderne kunst. De wijk ligt in het noordwesten van de oude stad Valencia en lang geleden bestond Valencia enkel uit deze wijk en werd het omgeven door een stadsmuur en twee grote stadspoorten (Torres de Serranos en Torres de Quart). Overdag is de wijk 'del Carmen' rustiger met enkele boetiekjes (vaak gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur), maar 's avonds laat verandert de wijk in een populair uitgaansgebied vol met smalle steegjes en sfeervolle pleintjes.

Barrio del Carme ValenciaBarrio del Carmen in de avond
Torres de Serranos Valencia torenDe Torres de Serranos in Valencia

Pleinen van Barrio El Carmen

Bekende pleinen zijn Plaza de la Virgen met zijn vele terrasjes gelegen naast de kathedraal en Plaza del Carmen met zijn fontein, sinaasappelbomen en de Iglesia del Carmen. Naast deze kerk ligt een klooster waar wisselende tentoonstellingen van modere kunst worden gegeven. Een andere plek voor moderne kunst is het museum Instituto Valenciano de Arte Moderno aan de straat Guillem de Castro.

kathedraal van Valencia La SeuTorre El Miguelete, de toren bij de kathedraal
fontein ValenciaPlaza de la Virgen

Het bruisende avondleven vindt plaats rond de Calle de Caballeros (tussen Plaza de la Virgin en Torres de Quart) en ook in de straten Calle Calatrava en Calle Bolseria vindt u veel bars en (tapas)restaurants. Barrio del Carmen is de wijk voor zowel de Valencianen als toeristen om 's avonds te eten en uit te gaan. Daarnaast vind je tal van andere bezienswaardigheden in Barrio del Carmen, zoals El Mercado Central, de bekendste versmarkt van de stad en de zijdebeurs 'la Lonja'.

Mercado central Valencia markthalMercado central, de versmarkt van Valencia
La Lonja de la SedaLa Lonja de la Seda

Locatie van de wijk Barrio El Carmen Valencia

Vlakbij de wijk El Carmen liggen ook:

valencia bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."