Spanje / Valencia / Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen Valencia

Plaza de la Virgen Valencia

Plaza de la Virgen Valencia: Alles over het plein Plaza de la Virgen in Valencia op Spaansesteden.nl. Het mooie plein 'Plaça de la Verge' van de Spaanse stad Valencia.

Plaza de la Virgen Valencia bezoeken

Informatie bezoeken Plaza de la Virgen Valencia

Adres Plaça de la Verge (Plaza de la Virgen), Valencia
Metro Colon (nog steeds kilometer lopen)
Bijzonderheden Elke donderdag om 12 uur komt het watertribunaal bijeen op het plein

Bezienswaardigheden rond Plaza de la Virgen

De Plaza de la Virgen is een romantisch en levendig plein in de oude wijk El Carmen van Valencia en voor veel toeristen het mooiste plein van Valencia. Het plein heeft een mooie marmeren vloer en rondom Plaza de la Virgen staan drie bijzondere gebouwen: de kathedraal van Valencia, het Gotische paleisgebouw van de regionale regering van Valencia en de Basílica de la Virgen de los Desamparados (zeker de moeite waard om even binnen te kijken bij deze kerk voor de beschermheilige van Valencia). Deze roze basiliek met barokke invloeden staat via een renaissanceboog in verbinding met de kathedraal. Wanneer de deuren van de basiliek geopend zijn kunt u vrij de prachtige binnenkant van deze basiliek aanschouwen.

Een andere bezienswaardigheid op dit plein is de fontein 'Fuente del Agua de la Acequia'. De man in het midden van de fontein moet de Turia rivier voorstellen en de acht naakte vrouwen om hem heen staan symbool voor de kanalen (acequias) die uit de Turia rivier voortvloeien. Plaza de la Virgen is tevens een ideale plek om een zonnig terrasje te pakken en de levendigheid van dit plein te aanschouwen. Zomers wemelt het van de toeristen, 's avonds een plaats waar veel jongeren bijeenkomen.

fontein ValenciaFontein 'Fuente del Agua de la Acequia'
fontein ValenciaUitzicht op de kathedraal en El Migeuelte vanaf Plaza de la Virgen

Watertribunaal Plaza de la Virgen

Elke donderdag om 12:00 uur vindt een bijzonder ritueel plaats op het plein Plaza de la Virgen. Bij de Puerto de los Apostoles (gotische ingang van de kathedraal) wordt een watertribunaal gehouden. Volgens de traditie worden hier door de rechters geschillen rondom waterrechten uitgesproken (vermoedelijk al sinds 960 na Christus). Tegenwoordig wordt dit nog steeds als een ware folklore in stand gehouden met de nodige traditionele klederdrachten. Een unieke kans als u op een donderdag in Valencia bent!

Locatie Plaza de la Virgen Valencia

Vlakbij Plaza de la Virgen liggen ook:

valencia Plaza de la Virgen
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."