Spanje / Valencia / Station

Estacio del Nord Valencia

Estacio del Nord Valencia

Estacio del Nord Valencia: Alles over het station van Valencia op Spaansesteden.nl. Alles Estacio del Nord-station in de Spaanse stad Valencia, Estación del Norte.

Estacio del Nord, station van Valencia

Info station van Valencia 'Estacio del Nord'

Adres: Xátiva, 24 Valencia
Metro: Metrohalte Xátiva (lijn 3 en 5)
Website: www.renfe.com

Het Estació del Nord (in het Spaans Estación del Norte) is het station voor korteafstandstreinen in Valencia. Het station ligt ten zuiden van het centrum naast de opvallende stierenvechtarena 'Plaza de toros' en het stationsgebouw is een kenmerkend gebouw in het straatbeeld van Valencia. Zes lijnen verbinden Valencia met Gandía, Mogente, Utiel, Xirivella en Castellón de la Plana.

Het interieur en exterieur van het station is bijzonder. Zo zal de façade zal niet onopgemerkt blijven, waarin bloemen, sinaasappels en oranjebloessem te zien zijn (symbool voor de Valenciaanse landbouw). De arend bovenop het station staat symbool voor snelheid.

Andere stations in Valencia

Naast dit station heeft Valencia nog een ander groot station 'Joaquín Sorolla' welke is speciaal is voor hogesnelheidslijnen (AVE) naar o.a. Madrid, Caudiel, Cuenca en Albacete. Dit station ligt 800 meter zuidelijker.

Estacio del Nord Valencia Gevel van Estacio del Nord in Valencia (iStock.com/Leonid Andronov)

Lokatie Estacio del Nord in Valencia

Vlakbij het station liggen ook:

plaza de ayuntamiento Valencia
Kathedraal van Valencia
La Lonja de la seda  Valencia
plaza de toros Valencia stierenvechten

Stadhuis Valencia

Kathedraal
La Lonja de la Seda
Plaza de Toros
valencia bezienswaardigheden