Spanje / Valencia / Station

Estacio del Nord Valencia

Het station van Valencia- Estación del Norte

Estacio del Nord Valencia

Estacio del Nord Valencia: Alles over het station van Valencia op Spaansesteden.nl. Alles Estacio del Nord-station in de Spaanse stad Valencia, Estación del Norte.

Estacio del Nord, station van Valencia

Info station van Valencia 'Estacio del Nord'

Adres Xátiva, 24 Valencia
Metro Metrohalte Xátiva (lijn 3 en 5)
Website www.renfe.com

Het Estació del Nord (in het Spaans Estación del Norte) is het station voor korteafstandstreinen in Valencia. Het station ligt ten zuiden van het centrum naast de opvallende stierenvechtarena 'Plaza de toros' en het stationsgebouw is een kenmerkend gebouw in het straatbeeld van Valencia. Zes lijnen verbinden Valencia met Gandía, Mogente, Utiel, Xirivella en Castellón de la Plana.

Het interieur en exterieur van het station uit 1917 is bijzonder. Zo zal de façade zal niet onopgemerkt blijven, waarin bloemen, sinaasappels en oranjebloessem te zien zijn (symbool voor de Valenciaanse landbouw). De arend bovenop het station staat symbool voor snelheid en van binnen in de stationshal rijkelijk versierd met tegels waarop o.a. sinaasappelen en saffraan staan afgebeeld waarmee de agrarische omgeving zijn geld destijds verdiende.

Andere stations in Valencia

Naast dit station heeft Valencia nog een ander groot station 'Joaquín Sorolla' welke is speciaal is voor hogesnelheidslijnen (AVE) naar o.a. Madrid, Caudiel, Cuenca en Albacete. Dit station ligt 800 meter zuidelijker.

station Valencia
station Valencia

Locatie Estacio del Nord in Valencia

Vlakbij het station liggen ook:

valencia station
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."