Spanje / Valencia / Mercado Central

Mercado Central Valencia

De overdekte markthal van Valencia - Mercat Central

Mercado central Valencia

Mercado central Valencia: Alles over het Mercado central Valencia bezoeken op Spaansesteden.nl. Alles over deze overdekte markt in de Spaanse stad Valencia.

Mercado central, overdekte markthal Valencia bezoeken

Info Mercat central Valencia

Adres Carrer de les Carabasses, 19 Valencia
Metro Metrohalte Angel Guimera (800 meter wandelen)
Entree De overdekte markt is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • Van maandag t/m zaterdag, van 7.30 tot 15.00 uur.
  • Op zon en feestdagen is de markt gesloten.
Website mercadocentralvalencia.es

De Mercado central in Valencia is de overdekte versmarkt in het oude centrum van Valencia. Voor lokals is het de belangrijkste markthal voor de koop en verkoop van verse producten, voor toeristen een bijzondere en levendige bezienswaardigheid in Valencia. De markt die gebouwd is in 1928 heeft een oppervlakte van 8.160 vierkante meter en ongeveer 400 winkeltjes en marktkramen. De mercado central bestaat uit twee delen; een aparte vis,- en zeevruchtenmarkt en een markt voor groente, fruit, vlees en andere specialiteiten.

Mercado central - de oudste overdekte markt van Spanje

Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is. Het gebouw van de markthal is in de stijl van de handel en technologie aan het begin van de 20ste eeuw in Valencia en de mercado heeft een mooie 30 meter hoge koepel die is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek. De Mercado central Valencia onderscheidde zich altijd door de kwaliteit, variatie en versheid van zijn producten, evenals door de beleefde en persoonlijke omgang van de verkopers. Onder de markthal ligt een grote kelder die vroeger werd gebruikt als visveiling, maar tegenwoordig zit hier een grote parking voor de klanten van de Mercado. Bezoek deze centrale markt in het centrum van Valencia en verwen uw zintuigen!

Mercado central Valencia markthalMercado central, de versmarkt van Valencia
Mercado central ValenciaDe glazen koepel van de Mercado

Waar ligt de Mercado central in Valencia?

Vlakbij de markt van Valencia liggen ook:

valencia markt
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."