Spanje / San Sebastian / Playa de la Concha

Playa de la Concha (San Sebastian)

Het strand van San Sebastian

Playa de la Concha San Sebastian

Playa de la Concha San Sebastian: Alles over het Playa de la Concha en andere stranden in San Sebastian op Spaansesteden.nl. Playa de la Concha, Playa de Ondarreta en Playa de Zurriola in Donostia, San Sebastian.

Playa de la Concha, het strand in San Sebastian bezoeken

Playa de la Concha is het grootste en populairste strand van San Sebastian (Donostia). Het 1350 meter lange strand van la Concha is gelegen in een halvemaanvormige baai gelegen tussen twee grote rotsheuvels van Monte Urgull en Monte Igueldo. Het is een prachtig en druk bezocht strand en loopt van het Ayuntamiento (stadhuis) tot en met het Palacio de Miramar. Het strand Playa de la Concha met fijn wit zand ligt dan ook op loopafstand van het centrum van San Sebastian. Het strand is erg geliefd bij watersporters (surfen, zeilen, kajakken of kanoën) en de aangrenzende boulevard leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Het wordt gezien als een van de mooiste stadstranden van de wereld.

De andere twee stranden van San Sebastian zijn:

Playa de Ondarreta

Dit strand ligt naast Playa de la Concha en tegenover het eiland Santa Clara. Het strand Playa de Ondarreta is 600 meter lang en ligt tussen Palacio de Miramar en Monte Igueldo. Het strand is eigenlijk net zo mooi als zijn buurman, erg geliefd bij surfers en boarders vanwege de golven, maar over het algemeen minder druk dan Playa de la Concha. Het strand leent zich dan ook beter voor een potje voetbal of volleybal. Aan het eind van de Playa de Ondarreta staat het bekende kunstwerk El Peine del Viento.

Playa de Zurriola

Dit 800 meter lange strand ligt aan de andere kant van Monte Urgull in de wijk Gros aan de andere kant van de monding van de rivier Rio Urumea van San Sebastian. Het gezellige strand is populair onder jongeren en surfers en naaktzonnen is hier toegestaan. Meer info over dit strand?

Playa de la Concha San SebastianPlaya de la Concha, strand in San Sebastian
Playa de Zurriola San Sebastian strandPlaya de Zurriola in San Sebastian met Monte Igueldo op de achtergrond

Locatie Playa de la Concha San Sebastian

san sebastian stranden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."