Spanje / San Sebastian / Playa de la Concha

Playa de la Concha San Sebastian

Playa de la Concha San Sebastian

Playa de la Concha San Sebastian: Alles over het Playa de la Concha en andere stranden in San Sebastian op Spaansesteden.nl. Playa de la Concha, Playa de Ondarreta en Playa de Zurriola in Donostia, San Sebastian.

Playa de la Concha, het strand in San Sebastian bezoeken

Praktische informatie bezoeken Playa de la Concha San Sebastian

Adres: Kontxa Pasealekua

Playa de la Concha

Playa de la Concha is het grootste en populairste strand van San Sebastian (Donostia). Het 1350 meter lange strand van la Concha is gelegen in een halvemaanvormige baai gelegen tussen twee grote rotsheuvels van Monte Urgull en Monte Igueldo. Het is een prachtig en druk bezocht strand en loopt van het Ayuntamiento (stadhuis) tot en met het Palacio de Miramar.

Het strand Playa de la Concha met fijn wit zand ligt dan ook op loopafstand van het centrum van San Sebastian. Het strand is erg geliefd bij watersporters (surfen, zeilen, kajakken of kanoën) en de aangrenzende boulevard leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Het wordt gezien als een van de mooiste stadstranden van de wereld.

De andere twee stranden van San Sebastian zijn:

Playa de Ondarreta

Dit strand ligt naast Playa de la Concha en tegenover het eiland Santa Clara. Het strand Playa de Ondarreta is 600 meter lang en ligt tussen Palacio de Miramar en Monte Igueldo. Het strand is eigenlijk net zo mooi als zijn buurman, erg geliefd bij surfers en boarders vanwege de golven, maar over het algemeen minder druk dan Playa de la Concha. Het strand leent zich dan ook beter voor een potje voetbal of volleybal. Aan het eind van de Playa de Ondarreta staat het bekende kunstwerk El Peine del Viento.

Playa de Zurriola

Dit 800 meter lange strand ligt aan de andere kant van Monte Urgull in de wijk Gros aan de andere kant van de monding van de rivier Rio Urumea van San Sebastian. Het gezellige strand is populair onder jongeren en surfers en naaktzonnen is hier toegestaan. Meer info over dit strand?

Strand San Sebastian
Playa de la Concha San SebastianPlaya de la Concha, strand in San Sebastian (iStock.com/ASIFE)
Playa de Zurriola San Sebastian strandPlaya de Zurriola in San Sebastian (iStock.com/harraez) met Monte Igueldo op de achtergrond

Lokatie Playa de la Concha San Sebastian

Vlakbij het strand liggen ook:

Monte Urgull San Sebastian
Aquarium San Sebastian
Museo de San telmo San Sebastian
Palacio Miramar San Sebastian

Monte Urgull

Aquarium
Museo de San Telmo
Palacio de Miramar
san sebastian stranden