Spanje / San Sebastian / Eiland Santa Clara

Isla de Santa Clara

Het eiland in de baai van San Sebastian

Isla de Santa Clara San Sebastian

In de baai van San Sebastian ligt het eiland Isla de Santa Clara. Lees hoe u dit eiland vanaf het La Concha strand kunt bezoeken:

Isla de Santa Clara San Sebastian

Info bezoeken Isla de Santa Clara San Sebastian per boot

Vertrekpunt boot Haven van San Sebastian
Tickets boot
  • € 4,00 rode lijn (directe lijn)
  • € 7,00 blauwe lijn (boot met onderwaterzicht en tour)
  • Tot 4 jaar gratis
Vaartijden boot

Dagelijks van 1 juni tot en met 30 september:

  • Rode lijn: Tussen 10:00 en 20:00 elk half uur
  • Blauwe lijn: 12:00, 13:00, 14:00, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 en 19:30 uur. Dit is inclusief een 25 minuten durende boottour door de baai.
Website www.motorasdelaisla.com

Isla de Santa Clara - eiland bij San Sebastian

Weinig steden hebben een eiland midden in hun baaien, maar San Sebastian is een van hen met het eiland "Isla de Santa Clara". Geniet op het eiland van Santa Clara (32.000 m2) van de kleine strand met fantastisch uitzicht op de stad, maak een wandeling naar de unieke vuurtoren uit 1864, geniet op de picknickplaatsen of neem een kopje koffie in de zon bij de bar. Ook is het mogelijk om het hele jaar door zwemmen bij dit eiland in de baai. Het eiland heeft een bar / restaurant ("chiringuito"), douches en lifeguards in de zomer, zodat u kunt zwemmen bij de steiger of het strand.

Het strand is alleen beschikbaar bij laag water, de doorsnede van het eiland is 400 meter en de top van het eiland is 48 meter hoog. Het ligt middenin de baai tussen de toppen van Monte Igueldo en Monte Urgull. Santa Clara is altijd een onbewoond eiland geweest, behalve tijdens periodes van uitbreken van de pest werden hier inwoners in quarantine geplaatst. Het bijzondere eiland van Santa Clara is een leuke afwisseling tijdens uw stedentrip San Sebastian.

Bereiken van Isla de Santa Clara?

U kunt het eiland Santa Clara op drie manieren bereiken:

  • Een boot vaart dagelijks vanuit de haven van San Sebastian van 1 juni tot en met 30 september.
  • Zwemmend: de afstand van het strand Ondarreta bedraagt bijvoorbeeld ruim 400 meter. Op enkele plekken in de baai zijn ook drijvende rustpunten (met glijbaan) aangelegd om halverwege te kunnen rusten tijdens het zwemmen.
  • Huur een kajak vanaf het het strand Ondarreta. (Meer informatie)
Isla de Santa Clara San Sebastian eilandIsla de Santa Clara in de baai van la Concha

Locatie Isla de Santa Clara in San Sebastian

san sebastian bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."