Spanje / San Sebastian / Eten & Drinken

Eten & Drinken in San Sebastian

Tips voor eten en uitgaan in San Sebastian (Donostia)

San Sebastian eten uitgaan restaurants

Spaansesteden.nl: alle informatie over eten en drinken in San Sebastian. Waar moet je heen voor de beste pintxos en andere restaurants in San Sebastian? Waar moet je uitgaan in San Sebastian?

Eten in San Sebastian

Voor goed eten (overheerlijke pintxos en Baskische gerechten) kunt u uitstekend terecht in San Sebastian. San Sebastián staat ook wel bekend als de hoofdstad van de gastronomie: San Sebastian heeft de meeste Michelin-sterren per vierkante meter en is de stad met de meeste bars en restaurants van Spanje! Ten opzichte van andere Spaanse steden zijn de prijzen van uit eten gaan een stuk duurder, maar daar krijgt u wel een voortreffelijke kwaliteit voor terug.

Voor de Basken is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedgoop dagmenu *menu del dia". Het stamt nog uit de tijd van Franco dat alle restaurants een "Menu del dia" moesten aanbieden. In de maaltijden is verse vis (vooral kabeljauw; bacalao) vaak een belangrijk ingredient, dankzij de nabijheid van de zee en aan lekkere visschotels zal dus geen gebrek zijn. Ook kenmerkt de keuken zich door veel verse groentes.

Pintxos in San Sebastian

Pintxos eten BilbaoPintxos in San Sebastian 's Avonds eten de Basken vaak pintxos; dit zijn de Baskische vorm van tapas. Het zijn meestal kunstachtig opgemaakte stukjes stokbrood, waarbij de ingrediënten bijeengehouden worden door een tandenstoker of sateprikker wordt gebruikt om de verschillende ingrediënten bij elkaar te houden. Bij het afrekenen dienen prikkers echter om later te kunnen tellen hoeveel pintxos u gegeten heeft. Gooi deze dus niet weg. Authentieke Baskische pintxo is de 'Gilda', een broodje met chilipeper, olijven en ansjovis. Basken maken er graag de gewoonte van 's avonds een kroegentocht te houden langs de verschillende pintxosbarren.

Betaalbare restaurants kunt u vinden in Parte Vieja, het historische centrum van San Sebastian (bijvoorbeeld in het straatje Fermin Calbeton Kalea) en in iets mindere mate in de wijken Gros en Antiguo. Voor verse vis en schelpdieren kunt u ook prima en betaalbaar terecht nabij de haven van San Sebastian.

Culinaire activiteiten in San Sebastian

san sebastian bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."