Spanje / San Sebastian / Centrum

Parte Vieja San Sebastian

Het historische centrum van San Sebastian

San Sebastian

Parte Vieja (Historisch centrum) San Sebastian: Alles over het Parte Vieja (Historisch centrum) in San Sebastian. De bezienswaardigheden in de Parte Vieja van de Spaanse stad San Sebastian (Donostia).

Parte Vieja - Oude stadscentrum in San Sebastian

Parte Vieja is de oude historische binnenstad van San Sebastian (Donostia), gelegen aan de voet van Monte Urgull, aan de andere kant bevindt zich de zee en aan de andere kant loopt de rivier Urumea. Het historische centrum van San Sebastian is een wijk met smalle straatjes, kleine winkeltjes en vele barretjes voor lekkere tapas en pintxos. Dit alles tussen een aantal mooie historische gebouwen, zoals de oude kerk Santa Maria del Coro en de Iglesia de San Vicente en daarbij omringd door een stadsmuur uit 1863.

's Avonds is deze oude wijk "Parte Vieja" de sfeervolste plek van de stad San Sebastian om doorheen te wandelen en mag tijdens uw stedentrip San Sebastian dan ook zekler niet ontbreken.

Bezienswaardigheden in centrum Parte Vieja

Santa Maria del Coro San SebastianBasiliek Santa Maria del Coro; kerk die goed verborgen ligt in het straatbeeld van het centrum, maar een bijzonder indrukwekkende gevel heeft.
Museo de San telmo San Sebastian

Museo de San Telmo; het gemeentelijke museum van de stad San Sebastian en bevat o.a. beeldende kunst van de Baskische samenleving.

kerk in parte viejaSan Vincente kerk; de oudste kerk van San Sebastian uit de 16e eeuw.
Plaza de la Constitucion San SebastianPlaza de la Constitution; het gezellige en drukke plein, waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Kenmerkend zijn de balkons met hun blauwe en oranje luiken, die voorheen dienden als tribune tijdens het stierenvechten.
centrum van san sebastianParte Vieja, het oude centrum van San Sebastian (iStock.com/JackF)
Plaza de la ConstitucionHet gezellige Plaza de la Constitucion (iStock.com/AmArtPhotography)

Lokatie Parte Vieja (Historisch centrum) San Sebastian

san sebastian bezienswaardigheden