Spanje / San Sebastian / Activiteiten

San Sebastian Activiteiten & Tours

Tips voor tours, evenementen en activiteiten in San Sebastian

San Sebastian activiteiten

Alle informatie over activiteiten, evenementen, agenda festivals, tours en excursies in San Sebastian. Activiteiten, surfen en fietsen in San Sebastian.

Tips voor activiteiten in San Sebastian

Strand, surfen en zwemmen in San Sebastian

San Sebastian heeft een van de mooiste stadsstranden ter wereld. Het Playa de la Concha met het witte fijne zand ligt in de halvevormige baai. De stranden van San Sebastian zijn populair onder watersporters, zoals surfen en boarden. Vanuit het centrum loopt u eenvoudig naar het strand. Meer informatie over de drie verschillende stranden van San Sebastian leest u hier.

Bezoek het eiland Santa Clara

Midden in de baai ligt Isla de Santa Clara. Dit eilandje is te bezoeken met een boottocht, waarna u kunt wandelen, picknicken of zwemmen met schitterend uitzicht op San Sebastian. Lees meer over Isla Santa Clara.

Maak een excursie met een catamaran

Vanuit de haven met een catamaran de baai van San Sebastian ontdekken? Met deze rondvaart reist u 40 minuten door de baai met een prachtig uitzicht op de stad. (Prijs is 12 euro voor volwassenen / 6 euro voor kinderen). Dagelijks zijn 7 rondvaarten.

Ga eten bij een sterrenrestaurant in San Sebastian

San Sebastian heeft de meeste Michelin-sterren per vierkante meter en is de stad met de meeste bars en restaurants van Spanje. Tijdens een stedentrip mag een ervaring met de echte Baskische keuken niet ontbreken.

Ontdek San Sebastian per fiets

Fietsen San Sebastian fietstochtFietsen in san SebastianEen makkelijke en leuke manier om San Sebastian te ontdekken is per fiets. De organisatie BajaBikes biedt fietstours met gids aan, waarbij u in enkele uren de stad met zijn verhalen zult leren kennen. Fietstours in San Sebastian kunt u eenvoudig boeken via deze website.

Wandeltour & Pintxo met gids

Onder begeleiding van een lokale gids in 2 uur tijd de hoogtepunten in de historische binnenstad van San Sebastian bekijken? Dat kan dagelijks (Engelstalig) waarbij u afsluit met een pintxo en drankje in een traditionele bar (Meer info). Een andere mogelijkheid is deze meer uitgebreide wandeltour langs de leukste Pintxos tentjes in het centrum van San Sebastian.

Excursies in omgeving San Sebastian

De regio van San Sebastian leent zich uitstekend voor een langer verblijf in het Baskenland. Behalve Bilbao (119 km) met het beroemde Guggenheim museum is de groene stad Vitoria-Gasteiz (118 km) een andere interessante Baskische stad. In dit uitgebreide artikel leest u alles over dé 17 leukste Baskenland bezienswaardigheden.

Bezoek verder een sidrería, een ciderhuis. Probeer ciders in een van de vele ciderhuizen in Astigarraga of Hernani (7 km). Groene landschappen vindt u in natuurpark Aiako Harria (15 km). Pitoreske kustdorpjes zijn bijvoorbeeld Hondarribia (17 km), Zarautz, Getaria (25 km) en Orio, perfecte plaatsen om verse vis te eten. Hondarribia kan een leuke plek zijn om te overnachten, het stadje beschikt over een leuke parador (meer info Parador de Hondarribia) gevestigd in een kasteel uit de 10e eeuw met uitzicht op de rivier.

HondarribiaHondarribia
ZarautzZarautz

Agenda: Evenementen en festivals in San Sebastian

6 Januari Driekoningen: Belangrijke feestdag in Spanje. 's Avonds op 5 Januari komen de drie koningen met een grote parade waarbij rijkelijk snoep wordt uitgedeeld aan in de stad. 'Día de los Reyes Magos' op 6 januari wordt juist in huiselijke kring gevierd met veel cadeaus.
20 Januari Tamborrada Donostiarra: Het luidruchtigste evenement van Spanje. 24 uur wordt er volop door mensen gedrumd, o.a. tijdens parades.
4 Februari Feest van Santa Agueda Caldereros: deze processie markeert de start van Carnaval
Februari of Maart Carnaval, net als in Nederlands worden er volop mooie kostuums aangetrokken en is er een optocht met praalwagens
Maart Stage Art Festival, theaterfestival.
19 Maart San José: Soort van Spaanse vaderdag. Op deze dag wordt Sint Josef geëerd in de kerk en staat de (overleden) vader centraal.
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
Juli International Regatta, de zeilrace van San Sebastian
Juli Internationaal Jazzfestival 'Jazzaldia': een van de oudste jazzfestivals van Europa, meer info op www.heinekenjazzaldia.com
25 Juli Santiago Apóstol: Feestdag en vrije dag in het Baskenland en Galicië ter ere van de heilige Sint-Jacob.
15 Augustus Asunción de la Virgen: Nationale feestdag in het teken van de Maria hemelvaart. Vrije dag voor de Spanjaarden, winkels gesloten en tal van festiviteiten zoals vuurwerkshows worden in Spanje georganiseerd.
14 - 21 Augustus Semana Granda - Aste Nagusia: De grote feestweek in San Sebastian met volop muziek, vuurwerkshows e.d.
Augustus Clasica San Sebastian, belangrijke wielerkoers vlak na de Tour de France
September Internationaal Filmfestival Zinemaldia (Festival de San Sebastian): Het beroemdste feest van de stad en meest vooraanstaande filmfestival van Spanje. Gedurende het festival Zinemaldia zijn door de hele stad feesten en evenementen.
September La Bandera de la Concha, een roeiwedstrijd met vissersboten
12 Oktober Fiesta Nacional de España, een nationale feestdag in heel Spanje
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje
8 December La inmaculada, de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria. Nationale vrije feestdag in heel Spanje.
31 December

La Noche Vieja: Oudejaarsavond wordt in Spanje traditioneel gevierd door op klokslag twaalf uur 12 druiven te eten (bij elke klokslag één). Om twaalf uur start een schitterend voorwerk boven de Baai van La Concha.

san sebastian feestdagen en evenementen
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."