Spanje / San Sebastian / Monte Urgull

Monte Urgull in San Sebastian

De heuvel met het Christisbeeld in San Sebastian

Monte Urgull San Sebastian

Monte Urgull in San Sebastian: Alles over de berg Monte Urgull in San Sebastian. Lees meer over deze berg met het kasteel en het Christusbeeld van de Baskishe stad San Sebastian (Donostia).

Monte Urgull in San Sebastian

Monte Urgull is een van de twee bergen die de baai van La Concha begrenzen. Bovenop de 123 meter hoge Monte Urgull staat het opvallende 30 meter hoge Christusbeeld (‘Sagrado Corazón'). Verder ligt op Monte Urgull de ruïne van het kasteel "Castillo de Santa Cruz de la Mota". Het eerste kasteel uit de 12 eeuw werd gebouwd in opdracht van Koning Don Sancho, maar pas in de 16e eeuw heeft het kasteel zijn huidige vorm gekregen. Bovenop dit strategisch gelegen kasteel staat het Christusbeeld. Daarnaast ligt op de berg een begraafplaats 'Cementario de los Ingleses' en een openbaar park. In het kasteel is een tentoonstelling te bezoeken over de geschiedenis. Vanaf Monte Urgull heeft u een schitterend uitzicht over de zee, de baai en de stad San Sebastian.

U heeft de keuze uit twee mogelijke wandelroutes richting de top. U kunt starten bij het Museo de San Telmo of bij het Aquarium, waarbij u onderweg mooie uitzichtspunten heeft.

Paseo Nuevo, promenade om Monte Urgull

In plaats van Monte Urgull beklimmen kunt u ook op bijzondere wijze om de berg heen lopen. De Paseo Nuevo is een mooie zeepromenade die volledig de heuvel Urgull omringt. De promenade loopt van het Aquarium tot aan de andere zijde bij Kursaal.

paseo nuevo rondom monte urgull in san sebastianPaseo Nuevo, de promenade rondom Monte Urgull in San Sebastian
Sagrado CorazónHet opvallende 30 meter hoge Christusbeeld

Locatie Monte Urgull San Sebastian

san sebastian urgull
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."