Spanje / San Sebastian / El Peine del Viento

El Peine del Viento San Sebastian

El Peine del Viento San Sebastian

El Peine del Viento San Sebastian: Alles over het kunstwerk El Peine del Viento, oftewel 'De kam van de wind' in de baai van La Concha in de Baskische stad San Sebastian op Spaansesteden.nl.

El Peine del Viento San Sebastian (Donostia) bezoeken

Info El Peine del Viento San Sebastian

Adres Paseo Eduardo Chillida, San Sebastian
Website peinedelviento.info

Het "El Peine del Viento" is een van de bekendste kunstwerken in San Sebastian. Het kunstwerk "De kam van de wind" is gelegen aan de westelijke zijde van de baai van La Concha op het einde van Ondaretta strand en aan de voet van de berg Monte Igueldo.

El Peine del Viento van Eduardo Chillida

Het kunstwerk van de beeldhouwer Eduardo Chillida werd in 1977 geplaatst in de baai in samenwerking met de (omgevings)architect Luis Peña Ganchegui. Het kunstwerk bestaat uit granieten terrassen met daarop drie stukken staal die zich vastklampen aan de rotsen. Elk van de drie stalen sculpturen van deze windkammen wegen rond de 10 ton. Doordat het kunstwerk luchtgaten bevat, kan tijdens stormachtige dagen de sculptuur een bijzonder geluid produceren door de brute golven in combinatie met het beeld van uiteenspattend water. Dit alles maakt El Peine del Viente tot een bijna magische plek tijdens uw bezoek aan San Sebastian.

El Peine del Viento in San SebastianEl Peine del Viento van Eduardo Chillida

Locatie El Peine del Viento in San Sebastian

san sebastian bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."