Spanje / San Sebastian / Transport

Openbaar vervoer San Sebastian

Openbaar vervoer San Sebastian

Spaansesteden.nl: praktische informatie over de transportmogelijkheden in San Sebastian: bus, tram, taxi, trein en vliegveld. Openbaar vervoer en transport San Sebastian (Donostia).

Openbaar vervoer & bus San Sebastian

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in San Sebastian, dus u zult weinig gebruik hoeven te maken van het openbaar vervoer. Het busstation van San Sebastian ligt op 5 minuten lopen van het centrum in de wijk Amara (Fernando Sasiain 7). De stad heeft 30 buslijnen en vanaf 1,75 euro heeft u al een enkeltje. Meer info over de bussen van D-bus. Als alternatief kunt u ook de hop on hop off bus nemen:

Hop on hop off bus

Ook in San Sebastian kunt u gebruik maken van de welbekende Hop on Hop off bus. Voor slechts 12 euro kunt u een hele dag tussen 11:00 en 18:00 uur zoveel gebruik maken als u wilt van deze bus. De totale rit door San Sebastian duurt een volledig uur en de frequentie van bussen is eenmaal per uur. Meer informatie leest u hier.

Taxi San Sebastian

Taxi's in San Sebastian zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in San Sebastian gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. In tegenstelling tot andere Spaanse steden is het in San Sebastian minder gebruikelijk een taxi op straat aan te houden en zult u een taxi moeten bellen of een taxistandplaats moeten opzoeken.

  • Taxidonosti +34 943 46 46 46
  • Vallina Teletaxi +34 943 40 40 40

Vervoer van vliegveld Bilbao naar San Sebastian

San Sebastian heeft geen directe internationale luchthaven, daardoor moet u vliegen op vliegveld Bilbao (100 kilometer afstand) of luchthaven Santander (200 kilometer van San Sebastian). Het meest voor de hand ligt om te vliegen op de luchthaven van Bilbao. Vanaf het vliegveld van Bilbao vertrekt elk uur een bus (maatschappij Pesa) naar de bushalte Plaza de Pio XII in San Sebastian en de rit duurt 70 minuten. Deze halte ligt zuidelijk en op loopafstand van het centrum. Vanaf de luchthaven kunt u tickets kopen bij de chauffeur. Wilt u van het centrum naar de luchthaven zult u vooraf uw ticket moeten kopen bij een kantoor van Pesa. Koop dit ticket tijdig. Bussen rijden tussen 7:45 en 23:45 uur (in het weekend vanaf 6:45 uur). Een enkele reis Bilbao - San Sebastian kost 12,60 euro en meer informatie vindt u hier.

san sebastian bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."