Spanje / San Sebastian / San Vicente kerk

Iglesia de San Vicente

De San Vicente kerk in San Sebastian

Iglesia de San Vicente

San Vicente kerk in San Sebastian: Alles over de Iglesia de San Vicente San Sebastian. Openingstijden, adres van deze kerk in het centrum van de Baskische stad San Sebastian (Donostia).

Iglesia de San Vicente San Sebastian (Donostia) bezoeken

Info Iglesia de San Vicente San Sebastian

Adres Calle de San Vicente, 3 San Sebastian
Entree De kerk is gratis te bezoeken
Openingstijden Van 11:00 - 13:00 uur en van 17:00 - 20:00 uur

"Iglesia de San Vicente" oftewel de San Vicente-kerk is de oudste kerk van San Sebastian en gelegen in het oude historische stadscentrum "Parte vieja". De karakteristieke San Vicente kerk stamt uit het begin van de zestiende eeuw en is gebouwd in Baskische en laat-Gotische stijl door de architecten Miguel de Santa Celay en Juan de Urrutia. Tijdens de bouw van Iglesia de San Vicente werden steeds meer elementen toegevoegd, zoals de sacristie in 1666 en het trappenhuis van het koor in 1784, de semi-achthoekige doopkapel in 1882, het orgel ui 1868 en sinds 1923 bevat de kerk vier rozetten in de gevels.

Belangrijkste kunstwerk in de kerk van San Vicente is het altaarstuk uit 1586, welke wordt beschouwd als een van de best bewaarde altaarstukken van de Rooms-katholieke kerk. Het altaarstuk in deze kerk van San Sebastian vertoont o.a. scènes uit het lijdensverhaal van Christus.

Iglesia de San Vicente San SebastianIglesia de San Vicente, kerk in San Sebastian

Locatie San Vicente kerk in oude centrum van San Sebastian

san sebastian bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."
Partner links: Belfast tips, Edinburgh en Milan visit