Spanje / Barcelona - Park Güell

Parc Güell - Gaudi Park Barcelona

Park Guell tickets & bezoeken Park Guell in Barcelona Spanje

Park Guell tickets

Tickets kopen voor Park Guell? Lees hoe u vooraf online tickets kunt kopen voor Parc Guell en wachrijen ontloopt. Maak het bezoeken van Gaudi's Park Güell een hoogtepunt van Barcelona en reserveer tickets online.

Park Guell bezoeken en tickets kopen?

Twee bezienswaardigheden die absoluut niet mogen ontbreken aan uw stedentrip Barcelona zijn Park Güell en de Sagrada Familia. Park Guell is het stadspark ontworpen door Antoni Gaudi en wereldberoemd geworden door o.a. het beeld van de draak (salamander) en de vele mozaïeken tegels en bankjes. Vanaf deze bankjes heeft u een van de mooiste uitzichten over Barcelona.

Sinds enkele jaren is het mooiste gedeelte van Park Güell niet meer gratis te bezoeken. De stad Barcelona wil hiermee voorkomen dat het park overspoeld wordt met toeristen. Per tijdslot worden nog slechts 400 bezoekers per half uur toegelaten, met als gevolg dat er lange wachtrijen kunnen ontstaan voor het park en in het hoogseizoen het goed mogelijk is dat u helemaal niet meer terecht kunt op dezelfde dag. Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om uw Parc Güell tickets eenvoudig vooraf te kopen. Een deel van het park is echter nog steeds gratis te bezoeken, maar hierbij krijgt u niets te zien van de 'Monumental Zone', waarin de bekendste bezienswaardigheden van het park liggen.

Park Güell tickets kopen? Uw opties:

1. Kassa van Park Güell

U kunt er voor kiezen 's ochtends naar de kassa van park Guell te gaan. Na een lange wachtrij zult u waarschijnlijk te horen krijgen dat u pas vele uren later in het park terecht kunt. Doordat populaire tijdstippen enkele dagen vooraf al uitverkocht zijn, zult u waarschijnlijk alleen nog laat op de dag terecht kunnen. In drukke vakantieperiodes zijn alleen nog tickets beschikbaar voor de volgende dag. Prijzen van tickets aan de kassa zijn:

 • Entreeticket volwassenen 12,90 euro
 • 0 - 8 jaar gratis entree

2. Park Güell ticket online kopen

- Via online reserveren betaalt u slechts een minieme toeslag, maar bent u wel zeker dat u op het door u gewenste tijdstip terecht kunt. De meest voor de hand liggende aanbieder is Tiqets. Via deze link kunt u direct uw tickets reserveren. Zij verkopen losse tickets, maar zij hebben ook een interessante combinatie-tickets.

Tickets reserveren
 • Tip: De populaire Barcelona Pass aanschaffen. In één aankoop koopt u meteen de volgende kaarten voor een gunstige totaalprijs:
  • Skip the line tickets Park Guell + Skip the line tickets Sagrada Familia
  • Hop-on-hop-off bus + Kabelbaan
  • Korting op diverse musea, tours en attracties

Bovenstaande Barcelona Pass regelt alle belangrijke kaarten voor uw stedentrip in 1 aankoop en is het makkelijkste begin van uw stedentrip. Mocht u ook de Sagrada Familia willen gaan bezoeken is het noodzakelijk ook deze kaarten vooraf te regelen.

Opmerkingen tickets Parc Güell

 • Let op het aangegeven tijdslot op uw ticket! Of u nu kaarten online of aan de kassa koopt, u moet binnen het aagegeven tijdslot van 30 minuten het betaalde deel van het park betreden. Wanneer u te laat bij de ingang arriveert zult u niet meer worden toegelaten tot het park!
 • Een deel van park Guell is gratis te bezoeken. Wanneer u te vroeg arriveert kunt u vooraf eerst het onbetaalde deel bezoeken aangezien hier geen bezoekerslimiet is.
 • De tickets van het betaalde deel zijn niet geldig voor het Casa Museo Gaudí. Wilt u deze ook bezoeken (dit museum ligt in het onbetaalde deel) kunt u vooraf tickets bestellen voor 5,50 euro via deze website.

Openingstijden Parc Güell bezoeken

De entree en openingstijden voor het bezoeken van Gaudi's Park Güell:

 • Dagelijks geopend van 9:30 - 20:30 uur (zomer) en 9:30 - 18:30 uur (winter)

Geschiedenis van Gaudi's Park Güell in Barcelona

Het park is vermoend naar Eusebi Güell, een rijke adellijke uit Barcelona. Hij gaf in 1900 Antoni Gaudi de opdracht voor het aanleggen van een prive-park met mooie villa's. In 1914 bleek dat de verkoop van deze villa's niet goed liep; er waren slechts twee villa's verkocht waaronder één aan Gaudi zelf. Gaudi heeft hier zelf twintig jaar gewoond en tegenwoordig is hier een museum in gevestigd 'Casa Museu Gaudi'. Sinds 1923 is het park eigendom geworden vanhet stadsbestuur van Barcelona. Gaudi heeft het gehele park van 17 hectare in modernistische stijl ontworpen, waarbij zijn belangrijkste inspiratiebron vormen uit de natuur waren.

parc güell bezoekenDe wereldberoemde salamander, het symbool van Parc Güell
Park guell ingangDe ingang van park Guell met de trappen naar de Hipostilo zaal

Wat is er te zien in het betaalde deel van Park Güell?

 • Bij binnenkomst door de hoofdingang van Park Guell is het eerste wat u opvalt de twee huisjes aan beide zijden van de ingang. Deze waren destijds bedoeld als receptie en conciërgewoning.
 • Meteen na binnenkomst door de hoofdingang treft u de draak of salamander (gebaseerd op het verhaal van St. Joris en de draak). De draak is gemaakt van gebroken stukjes keramiek en tegenwoordig een van de bekendste symbolen van Barcelona.
 • Nadat u de trap omhoog loopt komt u uit in de 'Sala Hipostila', een grote ruimte die kenmerkend is door de vele zuilen die het dak dragen. Oorspronkelijk bedoeld als markt, daarna erg geliefd geworden bij straatartiesten.
 • Bovenop de Hipostila treft u een schitterend ovaal plein. Kenmerkend zijn de golvende bankjes met de vele kleurrijke mozaïeken die het hele plein omringen, oorspronkelijk bedoeld als een soort theater. Hangend in de bankjes heeft u een schitterend uitzicht over Barcelona.

Buiten het betaalde deel van het park is ook een deel van Parc Guell gratis te bezoeken. Dit zijn de tuinen rondom het monumentale gedeelte, waar u wel de sfeer kunt proeven van het park maar alle highlights helaas zult mislopen.

ticket park guell
park guell gaudi

Hoe kom je met je tickets bij Park Güell?

Parc Güell ligt niet in het toeristische centrum (Ramblas of Sagrada Familia) van Barcelona, hou daarom dus rekening met de nodige reistijd om het park te bereiken. Hou er verder rekening mee dat het park op een steile heuvel ligt. Mocht u slecht ter been zijn is het sterk aan te raden een taxi naar het park te nemen. Verder raden we u vanwege de heuvel af het stadspark te bezoeken per fiets. De meest voor de hand liggende manier om Park Guell te bereiken is met de metro en vervolgens een wandeling van 15 - 20 minuten. U heeft drie mogelijke metrohaltes om uit te stappen:

 1. Metrolijn 3: Uitstappen bij 'Vallcarca'. Bij het verlaten van het metrostation loopt u eerst 200 meter de Avinguda de Valcarca in. Aan uw linkerkant ziet u de straat 'Carrer de les Medes'. De steile weg is duidelijk herkenbaar aan de vele roltrappen een stukje verderop in de straat. Via de roltrappen gaat u de heuvel op en u komt vanzelf bij de westelijke ingang van het Park Guell. U betreedt eerst het gratis gedeelte van het park, waarna u vervolgens de bordjes 'Parc Guëll' volgt om bij de betaalde ingang te komen.

 2. Metrolijn 3: Uitstappen bij 'Lesseps'. Vanaf deze metrohalte loopt u eerst de grote straat 'Travessera de Dalt' in. Na 600 meter slaat u linksaf de 'Carrer de Larard' in. Deze straat gaat de steile heuvel op en wanneer u deze straat 500 meter volgt komt u recht voor de hoofdingang van het betaalde deel van Park Güell terecht. (100 meter voor de ingang ziet u ook de Gaudi-experience; een leuke 4D film voor jong en oud over het leven en werken van Antoni Gaudi)

 3. Metrolijn 5: Uitstappen bij halte 'El Coll La Teixonera'. Bij deze metrohalte stapt u uit bovenop de El Coll-heuvel achter Parc Guell. Neem bij de metrohalte uitgang 'Carrer Beat Almato', waarna u vervolgens de Carrer del Santuari neemt, sla daarna rechtsaf de Camí de Can Morá in (middelste van drie straten). Hier treft u de bordjes van 'Parc Güell' al aan en u zult het park naderen vanaf de achterzijde. Grote voordeel van deze route is dat u voornamelijk zult afdalen.

Meer mooie parken in Spanje

Behalve Park Guell heeft Spanje nog vele andere beroemde parken. Wat dacht u bijvoorbeeld van El Retiro park in Madrid, het Turia park in Valencia of het Parque Maria Luisa in Sevilla. Al deze parken zijn stuk voor stuk het bezoeken waard en een groene oase van rust in hun Spaanse stad.

Meer info over Park Güell op Barcelonapagina of de officiële website.


FAQ Parc Güell bezoeken

Moet je tickets kopen voor Park Güell?

Een deel van Park Güell in gratis te bezoeken, echter het mooiste gedeelte met de bankjes en salamander is alleen te bezoeken wanneer u over tickets beschikt.

Moet je tickets online reserveren?

Ja en nee; in het laagseizoen zult u aan de kassa tickets kunnen kopen voor een tijdslot waar u niet lang op hoeft te wachten. In het hoogseizoen zijn tickets voor dezelfde dag waarschijnlijk al uitverkocht. Daarom is het aanbevolen vooraf tickets te reserveren waarbij u vervelende wachttijden voorkomt.

Mag je afwijken van het geboekte tijdslot?

Nee, het is belangrijk dat u arriveert bij de entree binnen uw geboekte tijdslot. Wanneer u uw tijdslot mist zal het park u vrijwel zeker niet meer binnen laten.

Hoe bereik je Park Güell?

Park Güell ligt helaas niet gunstig naast een metrostation. Vanaf metrostations Vallcarca en Lesseps bent u ruim een kwartier aan het lopen om de ingang van Park Güell te bereiken.

spaanse steden bezienswaardigheden spanje top 10
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."