Spanje / Barcelona - Sagrada Familia

Sagrada Familia Barcelona

Tickets Sagrada Família, de onvoltooide kerk in Barcelona

Sagrada Familia tickets

Sagrada Familia tickets kopen? Lees hier hoe u Sagrada Familia tickets online kunt kopen. Voorkom lange wachtrijen en kies hoe u uw tickets en entree kaarten wilt regelen voor het bezoeken van de Gaudi's Heilige Familie kerk in Barcelona.

Sagrada Familia Barcelona bezoeken?

Gaat u binnenkort op stedentrip naar Barcelona en op bezoek bij de Sagrada Familia? Uiteraard mag de belangrijkste bezienswaardigheid van Barcelona, de onvoltooide en heilige kerk van Antoni Gaudi niet ontbreken op uw lijstje. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om van te voren te beseffen dat Barcelona elk jaar meer en meer toeristen trekt en dus ook deze highlight. In 2012 bezochten maar liefst 3,2 miljoen mensen de heilige kathedraal, oftewel bijna 10.000 bezoekers per dag kochten een entree ticket voor de basiliek van Antoni Gaudi. Om dit in goede banen te leiden heeft de Sagrada Familia een bezoekerslimiet per uur ingesteld en kunt u zeker in het hoogseizoen van Barcelona pech hebben dat u op uw gewenste dagdeel niet de kerk kunt bezoeken. Gelukkig is er een manier om de lange wachtrijen te ontlopen en tickets online te kopen:

Sagrada Família Tickets

 • Entreeprijs: vanaf € 26 per ticket (Reserveren)
 • 0-10 jaar gratis entree / 11-29 jaar en studenten € 24 / 65+ vanaf € 21
 • Bezoek inclusief de torens & audioguide, vanaf € 33

Regel uw tickets online via Tiqets, een betrouwbare aanbieder van 'skip the line' tickets. U betaalt wel een minieme toeslag, maar die staat in het niets met de wachttijden die u uiteindelijk bespaart. Bestel online uw tickets welke u vervolgens op uw mobiel kun laten zien (of uitpinten). Daarnaast heeft Tiqets twee soorten combinatie tickets die goedkoper kunnen zijn:

Tickets reserveren

Belangrijke tip 1: Probeer uw tickets altijd vooraf te bestellen. Wachtrijen van de Sagrada zijn zeer lang, waarbij u in hoogseizoen onmogelijk nog op dezelfde dag terecht kunt. Zelfs wanneer u vandaag tickets zoekt bent u online sneller geholpen dan in de wachtrij.

 • Wilt u ook de torens bezoeken? Dan zult u deze online tickets moeten bestellen.
 • Gaat u ook Park Guell bezoeken? Kijk dan eens naar de populaire Barcelona Pass. In één aankoop bestelt u zowel skip the line tickets voor de Sagrada, Park Guell, de hop-on-hop-off bus en een airport transfer. Makkelijker kan niet; koop hier uw Barcelona Pass.
Sagrada Familia tickets
tickets sagrada familia

Opmerkingen Sagrada Familia Tickets

 • Uw kaarten zijn altijd geldig voor een bepaald tijdslot. Alleen binnen deze tijden mag u de kathedraal binnen, dus zorg dat u op tijd bent. Tickets zijn voor zowel het bezoeken van de kathedraal als het onderliggende museum over de geschiedenis en de bouw van de heilige kathedraal.
 • Het beklimmen van de toren (met een lift) zit niet bij de standaardprijs inbegrepen. Kaarten voor de torenbeklimming zijn zeer beperkt en u zult deze Sagrada Familia tickets vooraf moeten reserveren.
 • Kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang / Kinderen van 11 - 16 jaar krijgen korting.
 • Vergeet ook niet uw Parc Guell tickets vooraf te kopen; ook dit park heeft een bezoekerslimiet.

Openingstijden Sagrada Familia

De entree en openingstijden voor het bezoeken van de Heilige kathedraal van Gaudi zijn:

 • Maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur
 • Vrijdag t/m zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur

Geschiedenis van de Heilige kerk van Gaudi

De bouw van de Sagrada Familia Barcelona is gestart in 1882 en tot op de dag van vandaag wordt er nog volop gebouwd aan de kerk in Barcelona. De officiële naam is Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Familia en de verwachting is dat de kerk in 2026 klaar zal zijn, exact 100 jaar na het jaar waarin Antoni Gaudi is gestorven. De vertragende factor in de bouw is altijd het beschikbare geld geweest; voor de bouw van de heilige kerk is men altijd afhankelijk geweest van geld van donaties en uit de verkoop van entreetickets.

Oorspronkelijk zou de geplande kerk gebouw worden aan de hand van de plannen van architect Francisco de Paula del Villar, maar in 1883 kreeg Antoni Gaudi de taak om de bouwwerkzaamheden voort te zetten nadat de Villar ruzie kreeg met de opdrachtgever. Gaudi zag niets in het oorspronkelijke negotische ontwerp en besloot, na het ontvangen van een anonieme donatie, het ontwerp helemaal om te gooien in zijn welbekende stijl van het Catalaans Modernisme. Alleen de cryptes die al deels gebouwd waren liet hij volgens het originele ontwerp. Tot aan zijn dood in 1926 (Gaudi werd aangereden door een tram) heeft Gaudi alleen nog maar gewerkt aan de heilige tempel, waarna achtereenvolgens verschillende architecten de taak op zich hebben genomen de ideeën van Gaudi tot op de dag van vandaag voort te zetten. Dagelijks werken nog meer dan honderd arbeiders aan de uitbreiding van de Sagrada Familia, terwijl andere bouwvakkers al weer bezig zijn oude onderdelen te restaureren. Dankzij moderne technieken, zoals het 3D printen, is de laatste jaren de bouw van de Heilige tempel enorm versneld.

Onderaan de pagina is een video te zien hoe uiteindelijk de voltooide kathedraal er uit zal zien. Het zal bij afronding het hoogste religieuze gebouw in Europa worden. De tempel is nu al indrukwekkend groot, maar u moet beseffen dat nog niet alle 18 torens gebouwd zijn. Uiteindelijk zijn er straks 12 torens gewijd aan de apostelen, 4 aan de evangelisten en moeten de twee grootste torens (die voor Jezus en Maria) nog gebouwd worden. Voor deze laatste twee torens zal straks nog een volledige wijk met huizen gesloopt moeten worden. In de video krijgt u een beeld hoe indrukwekkend groot de kathedraal van de Sagrada Familia uiteindelijk zal worden. Sinds november 2010 mag de kerk zich officieel basiliek noemen, nadat de kerk door Paus Benedictus XVI werd ingewijd.

Sagrada Familia BarcelonaDe kleurrijke ramen geven een prachtig lichteffect in de kathedraal
entree kerk barcelonaDe geboortegevel van de heilige Sagrada Familia kathedraal

Wat is er te zien in Gaudi's kathedraal?

Façades van de Heilige kerk

De uiteindelijke kerk van de Heilige Familie zal drie façades krijgen, die elk een fase uit het leven van Jezus zullen uitbeelden. De zuidelijke façade van de glorie moet als laatste deel van de kerk nog gebouwd worden, dit zal straks de voorkant van de basiliek worden. Deze zijde zal straks het leven en het einde van de mens in beeld brengen. De zeven deuren die deze gevel krijgt, zijn elk gewijd aan één van de zeven sacramenten. De façade van de geboorte en de façade van het lijden zijn reeds voltooid.

De geboortefaçade is de noordoostelijke zijde en is volledig onder leiding van Gaudi gebouwd. Hierdoor is zijn Catalaans modernistische stijl heel herkenbaar in deze gevel. In deze zeer gedetailleerde gevel treft u tal van natuurlijke afbeeldingen, zoals palmbomen en schildpadden. De schildpadden, afkomstig uit de Oosters de cultuur, staan bijvoorbeeld voor de onveranderlijkheid en stabiliteit van de kosmos. De kameleons symboliseren de verandering van de natuur. De vier engelen zonder vleugels die op trompetten blazenkondigen het einde van de wereld aan. Verder zijn christelijke elementen uitgebeeld, zoals de slang met de verboden vrucht in haar mond, de traditionele kerstvertelling van Jozef en Maria met de ezel en de os en op een hoger niveau een standbeeld met Jezus die een kroon zet op het hoofd van Maria. Volgens de oorspronkelijke plannen van Gaudi zou de hele geboortegevel van de Sagrada Familia ingekleurd moeten worden, maar het is de vraag of dit ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden. Verder zijn er in deze gevel drie portalen te vinden, namelijk de grootste portaal van de Liefde, de linker portaal van de Hoop en de rechtse portaal van het Geloof. Bovenaan de portaal van de Liefde staat een pelikaan als symbool voor de ouderlijke liefde.

tickets Sagrada FamiliaPassiegevel met Jezus aan het kruis
Gaudi's kerk ticketsHet magische '33' vierkant van de basiliek

De lijdensfaçade is de zuidwestelijke zijde en wordt ook wel de Passie gevel genoemd over het passieverhaal van het Laatste Avondmaal tot aan zijn dood. In de stijl is duidelijk te zien dat deze gevel later gebouwd is door zijn veel modernere en hoekige stijl, waarbij de harde lijnen de pijn en het offer van Jezus uitbeelden. De verschillende kolommen van de gevel stellen beenderen voor. Boven de ingang hangt een beeld van Jezus aan het kruis (met de woorden Veritas, Vida en Via, omdat Jezus de Weg is) en is er vlak bij de kus van Judas een magisch vierkant, waarbij elke optelsom altijd op 33 uitkomt; dit is precies de leeftijd waarop Jezus is gestorven.

Torens van de kathedraal

Elke façade van de kerk heeft vier klokkentorens, welke door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Het is zelfs mogelijk met een lift boven in de torens te komen. Hier zult u wel kaarten voor bij de kassa moeten regelen. De twee grootste torens, voor Jezus en Maria, zullen nog gebouwd moeten worden. De hoogste vieringstoren van 170 meter moet Jezus tussen de vier apostelen (torens) voor gaan stellen. De hoogte van 170 meter is bewust gekozen door Gaudi, omdat dit net iets lager is dan het hoogste punt van Barcelona, namelijk de Montjuïc berg. Gaudi wil hiermee niet het werk van de schepper overstijgen. Bovenop deze toren komt uiteindelijk een verlicht kruis die vanuit heel Barcelona te zien zal zijn.

Altaar & binnenkant van Gaudi's kerk

Sinds een paar jaar is de binnenkant van de kerk afgerond. Het interieur is zeer indrukwekkend met een oerwoud van zuilen die er uit zien als bomen met takken de het dak van de kerk dragen. De gekleurde ramen geven een schitterend effect van licht en kleur, waardoor het magische gevoel van de Sagrada nog verder versterkt wordt.

sagrada familia entreekaarten
kathedraal barcelona
tickets sagrada

Crypte & museum

Onder de basiliek ligt het museum van de Sagrada Família, welke bij de ticketprijs zit inbegrepen. Dit museum vertelt over de geschiedenis en bouw van de kathedraal. Daarnaast zit in de kelder van de basiliek een crypte met zeven kapellen. In deze crypte ligt Gaudi zelf begraven, maar deze crypte is niet openbaar te bezoeken. Alleen tijdens ceremonies (mis) is deze crypte te bezoeken (dagelijks om 9:00 en 20:15 uur).

Waar ligt de Sagrada Família in Barcelona?

De kerk van Gaudi ligt aan de Carrer de Mallorca 401 in de wijk l'Eixample van Barcelona. Aangezien de kathedraal een stuk verwijderd is van andere bezienswaardigheden zoals de Ramblas, Casa Mila, het historische centrum of Camp nou, is de kans groot dat u met de metro de kathedraal zult moeten bereiken. De metrolijnen L2 en L5 hebben een halte 'Sagrada Familia' die bijna recht voor de entree van de kerk uitkomt.

Meer info over de Sagrada Família of op de officiële website

FAQ Sagrada Familia bezoeken

Moet je tickets kopen voor de Sagrada Familia?

Absoluut, het is noodzakelijk vooraf tickets te reserveren. Zonder ticket kunt u alleen de buitenkant vanaf de straat bekijken.

Moet je tickets online reserveren?

Absoluut! Vrijwel alle tickets voor de Sagrada Familia worden online verkocht, waardoor het bijna een kansloze missie is nog tickets te kopen voor dezelfde dag. Daarom is het aanbevolen vooraf tickets te reserveren waarbij u vervelende wachttijden voorkomt en op het door u gewenste tijdstip de kerkn kunt bezoeken.

Mag je afwijken van het geboekte tijdslot?

Nee, het is belangrijk dat u arriveert binnen uw geboekte tijdslot. Wanneer u uw tijdslot mist zal het personeel van de Sagrada Familia u vrijwel zeker niet meer binnen laten.

Hoe bereik je de Sagrada Familia?

De Sagrada Familia ligt meteen bij de uitgang van metrostation Sagrada Familia, waardoor dit het meest ideale vervoersmiddel is om de kerk te bereiken.

Gelden er kledingvoorschriften in de kerk?

Voor het bezoeken van de kerk gelden kledingvoorschriften. De regels: Geen doorschijnende kleding, schouders bedekt, geen ontblote rug of buik. Korte broeken en rokjes tot minimaal halverwege de dijen.

Kan ik de torens van de basiliek beklimmen?

Ja dat kan, hierbij dient u wel vooraf een ticket te reserveren inclusief een bezoek aan de torens.

barcelona sagrada familie ticket
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."