Spanje / Blog / Barcelona stedentrip

4 Tips voor een stedentrip Barcelona

Tips voor een stedentrip Barcelona

Wilt u binnenkort op stedentrip naar Barcelona? Bekijk dan eens onderstaande tips om uw stedentrip voor te bereiden, zodat u de prachtige stad Barcelona op zijn best kunt beleven.

Beste reisperiode

In principe kunt u Barcelona het hele jaar door bezoeken. De zomers zijn vaak warm, maar de stad is beter te doen dan de hete Spaanse steden in het binnenland. De winters zijn mild, waardoor het soms wat fris maar toch aangenaam vertoeven is in de wintermaanden. De belangrijkste afweging die u moet maken is of u het massa-toerisme van Barcelona wilt ontwijken. Tijdens schoolvakanties is het absoluut piekseizoen in de stad met als gevolg dure hotels en bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en Park Güell die vaak al dagen vooraf zijn uitverkocht. Wanneer u tijdig uw programma regelt hoeft dit geen probleem te zijn, maar wanneer u de mogelijkheid heeft bezoek dan Barcelona in het voor, - of naseizoen. De maanden mei, juni en september bieden de perfecte mix van lekker weer en zijn vaak net iets minder druk.

Vliegtickets naar Barcelona

Voor het bezoeken van Barcelona heeft u de keuze uit drie verschillende luchthavens bij Barcelona, zoals El Prat, Girona en Barcelona Reus. Met stip de meest makkelijke luchthaven is ‘Barcelona El Prat’. Dit vliegveld ligt een paar kilometer ten zuiden van de stad en met de metro staat u met twintig minuten in het hart van Barcelona. Zo vliegt KLM vier keer per dag op Barcelona El Prat (klik hier voor tickets naar Barcelona) en bent u in ruim twee uur vanaf Schiphol in Barcelona.

Beste wijken in Barcelona

Doordat Barcelona een uitstekend metro netwerk heeft is het handiger dat u een hotel zoekt in de buurt van een metrostation in plaats van hartje centrum. Het klinkt misschien handig om vlak bij de centrale Ramblas en de Gotische wijk te zitten, maar hier kunt u ook veel (geluids)overlast ervaren, zoals de vele toeristen overdag, krappe hotels en in de avond trekt de buurt ook minder prettige types aan. U kunt bijvoorbeeld beter in de wijk Eixample gaan zitten, een ruim opgezette wijk met veel restaurants en bars. Ook de wijk Poble Sec aan de voet van de Montjuïc heuvel is een van de opkomende wijken. Ben je ook een strandliefhebber? Dan biedt de wijk Poble Nou tal van goede hotels in de buurt van het strand.

Sagrada Familia tickets
parc güell bezoeken

Must see bezienswaardigheden

Een stedentrip Barcelona is niet compleet zonder het bezoeken van enkele meesterwerken van Antoni Gaudí. Topattracties zijn de onvoltooide Sagrada Familia en het park met de mozaïeken bankjes, namelijk Park Güell. Voor beide attracties geldt dat ze in het hoogseizoen snel uitverkocht raken, waardoor het eigenlijk noodzakelijk is deze tickets ruimschoots op tijd te reserveren. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het stadion van FC Barcelona, Camp Nou en het modernistische Casa Batllo aan de Passeig de Gracia. Trek verder een dagdeel de tijd uit om de Montjuïc heuvel te beklimmen. Op deze heuvel komt u highlights tegen zoals de magische fontein bij het Palau Nacional, het Olympische stadion en met een kabelbaan kunt u zelfs helemaal naar de top voor een schitterend panorama bij het kasteel van Barcelona. Een ander dagdeel trekt u uit om de Gotische wijk te bezoeken met zijn charmante straatjes en sfeervolle pleinen. Dit kunt u combineren met een bezoek aan de Ramblas en de La Boqueria versmarkt.

spaanse steden bezienswaardigheden spanje top 10