Spanje / Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla Bezienswaardigheden

Top 10 highlights & Bezienswaardigheden Sevilla Spanje

Bezienswaardigheden Sevilla

Top 10 Bezienswaardigheden Sevilla: Een overzicht van alle musea, parken, highlights en bijzondere gebouwen. De Sevilla bezienswaardigheden en must see highlights Seville Spanje.

Sevilla Bezienswaardigheden & Top 10 Highlights

Tijdens een stedentrip in Sevilla krijgt een divers aanbod van highlights en bezienswaardigheden. Het historische stadscentrum met Moorse invloeden, zoals het Koninklijke paleis Real Alcazar en de grote kathedraal met de Giralda-toren zijn hoogtepunten tijdens uw citytrip Sevilla. Maar ook het bekende plein Plaza de España, groene parken en de overheerlijke tapas maken Sevilla in Andalusië tot een van de mooiste steden van Spanje. Tijdens uw stedentrip is dit de Sevilla bezienswaardigheden Top 10:

Alcazar koninklijk paleis

1. Alcazar Sevilla - Koninklijk paleis

Het 'Alcázar Real de Sevilla' is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis met zijn schitterende Moorse details mag zeker niet ontbreken tijdens uw stedentrip. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning en vanwege het beperkte aantal bezoekers per uur is het belangrijk uw tickets vooraf te kopen. Meer info over het 'Alcazar paleis'.

Kathedraal Sevilla  Giralda

2. Kathedraal Sevilla & Giralda toren

De 'Catedral de Santa María de la Sede' is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus en de Koninklijke kapel te bewonderen of u beklimt de Giralda-toren voor een prachtig uitzicht over de stad Sevilla. Meer info 'Kathedraal van Sevilla'.

Plaza de España

3. Plaza de España

Het bekendste plein van Sevilla ligt in het groene Maria Luisa park. De indrukwekkende 'Plaza de España' werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 om op symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën. Opvallend op dit 'Spaanse plein' zijn de 52 bankjes met Andalusische tegeltjes die alle Spaanse provincies uitbeelden. Meer info 'Plaza de España'.

Plaza de toros stierenvechten Sevilla

4. Plaza de Toros (stierenvechten)

De 'Plaza de Toros de la Real Maestranza' is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. In de indrukwekkende 18e eeuwse stierenvechtarena van de Plaza de Toros ligt het 'Museo Taurino', een museum over (de geschiedenis van) het stierenvechten in Sevilla.

Barrio de Santa Cruz wijk

5. Barrio de Santa Cruz & Historisch centrum

De wijk 'Santa Cruz' is de oude Joodse wijk van Sevilla. In dit historische stadscentrum liggen belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Alcazar paleis en de kathedraal. Hier kunt u heerlijk dwalen in een doolhof van oude smalle straatjes, terrasjes en vele restaurants. Ondanks de vele toeristen is het historische centrum van Santa Cruz een must do tijdens uw stedentrip Sevilla.

Torre del Oro

6. Torre del Oro

De Torre del Oro, oftewel de 'toren van het goud' is een toren uit de 12e eeuw gelegen aan de rivier Guadalquivir. Deze toren maakte destijds deel uit van de Moorse stadswal van Sevilla en diende als opslagplaats van goud uit de Nieuwe Wereld, later als gevangenis en huisvest tegenwoordig een klein maritiem museum. Meer info 'Torre del Oro'.

Parque Maria Luisa

7. Parque Maria Luisa

Deze groene oase van rust is het bekendste openbare park van de stad Sevilla. Het Maria Luisa park was oorspronkelijk onderdeel van het San Telmo paleis en werd in 1893 aan de stad gedoneerd met als doel omgebouwd te worden tot stadspark. Het grenst aan het bekende plein 'Plaza de España' van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Van deze tentoonstelling treft u nog diverse paviljoens in het park aan.

Casa de Pilatos

8. Casa de Pilatos

De 'Casa de Pilatos' is een paleis uit de 16e eeuw in de historische wijk Santa Cruz. Na het Real Alcazar is Casa de Pilatos het mooiste paleis van deze Andalusische stad en een van de best bewaarde gebouwen uit deze periode. Interessant omdat u tijdens uw bezoek een mooi beeld krijgt hoe de aristrocraten vroeger woonden. Meer info 'Casa de Pilatos'.

Archeologisch museum Sevilla

9. Archeologisch museum

Dit mooie gebouw van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929 huisvest tegenwoordig het 'Museu Arqueológico de Sevilla', oftewel het archeologische museum van Sevilla en ligt aan de rand van het Maria Luisa park. U treft er provinciale schatten uit vele eeuwen.

Metropol Parasol

10. Metropol Parasol - Setas de Sevilla

De opvallende Setas de Sevilla oftewel de 'Paddenstoelen van Sevilla' is een bijzondere houten constructie uit 2011 met een panorama-terras, een wandelpad en een archeologisch museum. Het terras van Metropol Parasol is de ideale bezienswaardigheid in de stad om een drankje te drinken.

Sevilla per fiets bezoeken

11. Fietsen in Sevilla

Verrassend leuk: Mijn persoonlijke favoriete manier om deze Spaanse stad te ontdekken is per fiets. De stad beschikt over prima fietspaden en doordat sommige bezienswaardigheden op redelijke afstand van elkaar liggen, kunt u op de fiets in één dag vele hoogtepunten bezoeken. Huur zelf een fiets of laat u door een gids inspireren met prachtige verhalen over Sevilla. Meer info.

Sevilla flamenco

12. Flamenco(show)

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Een indrukwekkende ervaring om een keer een flamenco optreden live mee te maken. Zo is de Triana wijk het hart van de flamenco in Sevilla. Info en reserveringen via deze pagina.

Gebouwen en monumenten Sevilla

Basilica de la Macarena
Basílica de la Macarena, de neobarokke basiliek in de volkswijk Macarena
Archivo General de Indias
Archivo General de Indias, het stadsarchief over de koloniale geschiedenis
Palacio San Telmo
Palacio de San Telmo, het 17e eeuwse regeringspaleis
Iglesia del Salvador Sevilla
Iglesia del Salvador, oftewel de Verlosserkerk
Real Fábrica de Tabaco Sevilla
Real Fábrica de Tabacos, de oude tabaksfabriek en huidige universiteit
Monasterio La Cartuga Sevilla klooster
Klooster La Cartuja, het oude klooster, keramiekfabriek en exposities

Musea in Sevilla

Museo de Bellas Artes Sevilla
Museo de Bellas Artes, het museum van de schone kunsten
Museo de baile flamenco
Museo de baile flamenco, het flamenco museum & shows

Overige highlights & bezienswaardigheden Sevilla

Triana wijk sevilla
Triana wijk, de volkswijk aan de andere kant van de rivier
Italica archeologische opgravingen
Archeologisch park 'Itálica', Romeinse opgravingen gelegen in Santiponce op 10 km van Sevilla
Acuario
Acuario, het zeeaquarium vlakbij het Maria Luisa park
La Noria
Semana Santa, Feria de Abril en andere evenementen in Sevilla

Kies hier boven een van de Sevilla bezienswaardigheden Top 10 en highlights waarover u meer te weten wilt komen tijdens uw bezoek of reis naar de prachtige stad Sevilla in Andalusië in het zuiden van Spanje.

Heeft u maar kort de tijd om al deze bezienswaardigheden te bezoeken? Overweeg dan een fietstocht met gids van BajaBikes. In enkele uren fietst u op een leuke en snelle manier langs de belangrijkste highlights en attracties van Sevilla.

Video: Hoogtepunten Sevilla

sevilla bezienswaardigheden